Hlavní obsah

SESTAVA SEZÓNY: Tři plzeňští mistři, trojlístek sparťanských vicemistrů či král Moravy

Nejpodstatnější událost ročníku vyzněla pro Viktorii, mistrovský titul se potřetí stěhuje do Plzně. V oficiálních anketách měli zase navrch hráči Sparty. Pokud jde o ideální sestavu sezóny 2014/15 fotbalové Synot ligy podle Sport.cz, pro niž byly vodítkem nominace do sestav kola, je poměr mezi rivaly smírný. Tři viktoriáni, tři sparťani. A s nimi dva hráči z Jablonce a po jednom z Příbrami, Slavie a Slovácka.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava sezóny 2014/15 fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Matúš Kozáčik - Mistrovský titul s Viktorií už má v kapse, postup na mistrovství Evropy se slovenskou reprezentací na dosah. Gólman Plzně byl vyhlášen také nejlepším cizincem a brankářem sezóny.

Pavel Kadeřábek - Fanoušci Sparty se s ním po posledním kole loučili, bundesligové vábení je silné. Když se Hráč sezóny na jaře zranil, Letenští výrazně pocítili, jak moc jim chybí a jak moc je pro ně důležitý.

Roman Hubník - Muž zarostlý jako Rumcajs se stal jednou z hlavních postav mistrovského týmu. V Plzni začínal nenápadně jako děvečka pro všechno, v závěru sezóny však významně přispěl k titulu, hlavně ve šlágru na Spartě.

Filip Novák - Vnuk zpěváka Pavla Nováka se výrazně podepsal pod vzestup Jablonce. Jako obránce nasázel v sezóně jedenáct gólů, což je úctyhodný rekord v historii samostatné české soutěže.

Václav Pilař - Návratu z Německa nemusí litovat. V Plzni zase našel pohodu a klid, fotbal ho bavil a na jeho parádičky dál spoléhá i reprezentace.

Bořek Dočkal - Deset vstřelených gólů, jedenáct asistencí. Není divu, že právě sparťanský šikula byl vyhlášen nejlepším záložníkem i nejkreativnějším hráčem ligy. Důležité góly dával i za reprezentaci.

Jan Kopic - Osm gólů a devět asistencí, to je také slušná porce. Klíčový záložník Jablonce byl centrem pozornosti, dost možná si zahraje o Ligu mistrů s Plzní...

Martin Zeman - Trenér Tobiáš dokázal zkrotit zlobivé dítě z Letné a Příbram hrála až do posledního kola o poháry. Levý záložník prožil báječnou sezónu, s dvanácti přihrávkami je nejlepším asistentem ligy.

David Lafata - Dvaceti góly si již počtvrté vystřílel korunu krále střelců. Mistrovský titul tentokrát kapitánovi Sparty unikl, stal se však Fotbalistou roku a ziskem Zlatého míče ČR ukončil kralování legionářů.

Libor Došek - Kapitán Slovácka je králem Moravy. Gólů vstřelil šestnáct a mezi kanonýry skončil třetí, jeho tým pak z deváté příčky vládne moravským klubům.

Milan Škoda- Devatenáct gólů a životní sezóna, v níž o korunu krále střelců přišel o jedinou trefu až v posledním kole. Je otázkou času, kdy kanonýr Slavie nakoukne i do reprezentace.

Sestava sezóny 2014/15 fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Kozáčik (Plzeň, 3) - Kadeřábek (Sparta, 8), Hubník (Plzeň, 6), Novák (Jablonec, 6) - Pilař (Plzeň, 5), Dočkal (Sparta, 8), Kopic (Jablonec, 6), Zeman (Příbram, 5) - Lafata (Sparta, 6), Došek (Slovácko, 5), Škoda (Slavia, 7).

Reklama