Hlavní obsah

Fotbalisté Olomouce vydřeli výhru nad Brnem

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce porazili v 10. kole první ligy Brno, ale o vítězství se hlavně v závěru dost báli. "Soupeř pod novým trenérem šlapal výborně a ještě mu skvěle vyšel úvod zápasu. Měli jsme to proto nesmírně těžké. Moji svěřenci ale naštěstí hráli srdcem a to rozhodlo," tvrdil kouč Sigmy Petr Uličný po výhře 3:2.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalista Olomouce Roman Hubník (vlevo) se raduje se spoluhráči.

Článek

Utkání začalo pro domácí šokem. Už ve 3. minutě Siegl poslal rychlou přihrávku mezi stopery, za ně si naběhl Zelenka a bombou do šibenice nedal Lovásikovi šanci. Sigma se pak vzpamatovávala téměř dvacet minut. Měla sice stálou územní převahu, ale chyběly moment překvapení i finální přihrávka.

Ve 22. minutě však Krátký "zařídil" vyrovnání, když jeho malou domů vystihl M. Hubník a pohodlně z blízka skóroval. Útočník Hanáků se postaral i o druhý gól Sigmy, když ve 42. minutě poté, co se k němu dostal odražený míč, přesně po zemi vypálil k pravé tyči Václavíkovi branky.

Po přestávce Brněnští zvýšili aktivitu, ale do koncovky se téměř nedostávali. Vyrovnání jim však fatálním kiksem v podobě přihrávky soupeři nabídl Horáček, ale Zelenka šanci odmítl, když místo prázdné brány trefil jen Kováře. V 61. minutě agilního M. Hubníka fauloval v šestnáctce Trousil a Hudec se z penalty nemýlil.

Hosté se však nevzdali, bojovali jako o život a v 79. minutě své úsilí korunovali druhým gólem, když Černý krásnou ránou z přímého kopu z 22 metrů nachytal Lovásika na hruškách. Na víc se však Brněnští přes viditelnou snahu již nezmohli. "Odehráli jsme velmi dobré utkání, ale se špatným koncem. Bohužel, doplatili jsme na hrubé chyby. Až se v tomto směru zlepšíme, určitě přijdou i lepší výsledky," uvedl brněnský trenér Josef Mazura.

Olomouc - Brno 3:2 (2:1)
Branky: 22. a 43. M. Hubník, 62. Hudec z pen. - 3. Zelenka, 78. Černý. Rozhodčí: Čuřín - Wilczek, Pokorný. ŽK: Randa, Špiláček - Had. Diváci: 4333.
Olomouc: Lovásik - Horáček (62. Janotka), Kovář, Hudec, R. Hubník - Randa, Špiláček, Melinho (80. Rýdel), Onofrej - Gaúcho (77. Vyskočil), M. Hubník. Trenér: Uličný.
Brno: Václavík - Krátký (38. Baláž), R. Mezlík, Trousil, Had - Besta, Siegl (79. Chlup), Holek, Černý - Zelenka, Švancara (57. P. Mezlík). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: