Hlavní obsah

Fotbalisté Plzně otočili zápas s Příbramí

Plzeň opět velebí kanonýra Roberta Vágnera. Útočník skóroval ve třetím utkání po sobě, když vítěznou brankou zajistil domácím vítězství nad Příbramí. Nováček z Plzně bodoval už ve čtvrtém zápase v řadě, mrzet ho můžou jen čtvrté žluté karty pro Pilaře a Limberského, kteří tak nebudou hrát za týden v Liberci.

Článek

"Karet dostáváme dost, nevím, jestli je to nerozvážnost, nebo se hráči neumějí na hřišti chovat," přemítal domácí kouč Zdeněk Michálek. Vágner mohl slavit už po šesti minutách, jenže po akci skvěle rozjeté Limberským prováhal správný okamžik ke střele, a tak udeřilo na druhé straně.

Mendy si na bližší tyči počíhal na rohový kop a přesně zakončil. I srovnání přišlo po rohu - domácí ho rozehráli nakrátko, v pokutovém území se uvolnil obránce Zakopal a přesnou střelou skóroval.

Ve středu pole se odehrávaly zajímavé souboje technických hračičků Limberského a Kolouška, ale finální přihrávky se nedařily ani jednomu týmu. Ve druhé půli ubylo pohlednosti a přibylo nakopávaných míčů na útočníky, bez většího efektu.

Jedinou výjimkou byl moment ze 72. minuty. Jinak příbramskou obranou dobře strážený Vágner dostal víc prostoru, než asi sám čekal a usměrnil centr do Pařízkovy sítě. Příbramský tlak v závěru byl drtivý, ale domácí s trochou štěstí odolali. "Šance, které jsme v závěru neproměnili, nás předurčily k tomu, že zápas nezvládneme," litoval hostující kouč Pavel Tobiáš.

Plzeň - Příbram 2:1 (1:1)
Branky: 30. Zakopal, 73. Vágner - 16. Mendy. Rozhodčí: Šedivý - Holub, Ondo. ŽK: Pilař, Vágner, Limberský - Penner. Diváci: 4057.
Plzeň: Ticháček - Procházka, Zakopal, Rada, Smola - Fillo, Pilař, Barteska (58. M. Knakal), Limberský - Bednář (89. Kousal), Vágner (76. Šíma). Trenér: Michálek.
Příbram: Pařízek - Buryán (84. Hašek), Mácha, Formánek, Penner - Otepka, Koloušek, Riegel, Čupr (79. Huňa) - Stracený, Mendy (79. Klesa). Trenér. Tobiáš.

Reklama

Související témata: