Hlavní obsah

Vlček: Sice hrajeme pohár, ale tohle derby se oslavit musí

Jan KrůtaSport.czPrávo

Rok a půl čekal útočník Slavie Stanislav Vlček na nejsilnější zážitek v červenobílém dresu. V neděli se dočkal. Slavie rozdrtila v derby Spartu a Vlček k tomu přispěl parádním gólem. "Tušil jsem, že můžeme Spartu porazit, ale že jim dáme čtyři góly, to mě ani ve snu nenapadlo," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Slavie Stanislav Vlček oslavuje se spoluhráči výhru nad Spartou.

Článek

 Dát Spartě čtyři góly, to se hned tak nepovede. Jak se cítíte? Je to nádhera, největší euforie za rok a půl, co jsem ve Slavii. Tušil jsem, že můžeme Spartu porazit, ale že jim dáme čtyři góly, to mě ani ve snu nenapadlo. A mám o to větší radost, že jsme kromě prvních deseti minut Spartu přehrávali jako mužstvo a měli jsme zápas pod kontrolou.

Půjdete slavit? Ve středu sice hrajeme domácí pohár, ale tohle se oslavit musí, protože se něco takového nepovede každý den. Jdeme někam na večeři.

Co podle vás rozhodlo? Že jsme se nepoložili ani po neproměněné penaltě. Bylo vidět, že má Sparta okénka v obraně a ty jsme využili. Navíc jsme je předčili v rychlosti. Za zlomový moment považuji náš gól z rohu na 2:1.

A hned poté přišla vaše gólová paráda... To bylo se štěstím. Chtěl jsem Blažka přehodit, ale trochu si na míč sáhl.

Slavia Spartu porazila v lize po dlouhých šesti letech. Co tomu říkáte? Byli jsme strašně nahecovaní, nálada v mužstvu jde nahoru. Zahráli jsme výborně jako tým a určitě bylo na všech vidět, jak moc chceme vyhrát. Byl to jeden z nejlepších zápasů, co jsem ve Slavii.

Může vás výhra nastartovat k boji o titul? Zatím je odehráno jen deset kol. Slavia samozřejmě musí mít ty nejvyšší cíle, ale jdeme zápas od zápasu. Věřím, že Liberec ani Teplice neodehrají celou sezónu v laufu, menší krize přijde na každého. My už jsme si jí doufám prošli, tak by to mohlo být dobré.

Reklama

Související témata: