Hlavní obsah

U fotbalistů Bohemians 1905 skončili Lietava, Kalina a Cicman

U Bohemians Praha 1905 po uplynulé sezóně skončili útočník Ivan Lietava, jeho slovenský krajan do zálohy Pavol Cicman a obránce Václav Kalina. O budoucnosti dalších fotbalistů osmý celek minulého ligového ročníku jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Ivan Lietava při utkání s Baníkem. Za Klokany už dál hrát nebude

Článek

Ani jeden ze tři hráčů nepatřil do základní sestavy trenéra Romana Pivarníka. Jednatřicetiletý Lietava v sezóně zasáhl do 22 ligových zápasů a vstřelil jediný gól, pětatřicetiletý Kalina si připsal sedm startů. Třicetiletý Cicman se od svého lednového příchodu neprosadil a nastoupil jen dvakrát jako náhradník.

Také klíčový záložník Jakub Rada by mohl Ďolíček v létě opustit. Osmadvacetiletého odchovance Sparty v zimě hodně chtěla Mladá Boleslav a nabídky k přestupu přicházejí i nyní. "Zájem o Jakuba Radu evidujeme i po skončení sezóny a nabídky se vyhodnocují na úrovni představenstva klubu," uvedl na webu Bohemians ředitel Ladislav Valášek.

Několika hráčům skončilo hostování. Do Sparty se vrátili brankář Milan Švenger a obránce Lukáš Pauschek, do Olomouce stoper Aleš Škerle, do Teplic slovinský útočník Elvis Bratanovič a do Dukly univerzál Vojtěch Engelmann. Vršovický klub uplatnil opci na ofenzivního Kolumbijce Jhona Mosqueru a ještě bude jednat o možném setrvání Švengera, Pauscheka, Škerleho a Bratanoviče.

Klokani se také chtějí domluvit na pokračování s dalším gólmanem Zdeňkem Zlámalem, který se na jaře vypracoval v jedničku, a záložníkem Janem Moravcem. Oběma fotbalistům končí smlouvy. Na zkoušku do Bohemians ještě přišel španělský útočník Ander Vitoria.

Reklama