Hlavní obsah

Soupeře jsme pohlídali, říká liberecký stoper Košťál

Napínavý duel o lídra Gambrinus ligy se nakonec nekonal, fotbalisté Teplic i Liberce se v pondělní dohrávce 10. kola spokojili s bodem za bezbrankovou remízu. "Museli jsme hrát vzadu velice opatrně, abychom soupeře nepustili do gólových šancí," upozorňuje v rozhovoru pro Právo stoper Liberce Pavel Košťál.

Foto: www.fcslovanliberec.cz

Liberecký Pavel Košťál (na archivním snímku vlevo)

Článek

Jak bylo pro vás těžké dirigovat libereckou obranu při zápase v Teplicích? Určitě to nebylo snadné. Domácí spoléhali na brejky a dobře kombinovali. Museli jsme hrát vzadu velice opatrně, abychom soupeře nepustili do gólových šancí. Myslím, že jsme si teplické ofenzivní hráče pohlídali a jsme rádi za remízu.

Ve stoperské dvojici vedle vás chyběl stále zraněný Tomáš Zápotočný. Jak se vám hrálo s málo zkušeným Matulou? Nemohu říci, že bychom byli přehnaně nervózní. Už jsme spolu něco odehráli a Milan i tentokrát prokázal, že je velice dobrým fotbalistou.

Čím to, že Liberci se daří také bez několika zraněných opor? Máme ambiciózní kádr, v němž při absenci Zbyňka Pospěcha, Abraháma i dalších kluků dobře zaskakují další hráči. Dokazují, že s námi mohou ligu bez problémů hrát.

Liberec jako první celek sebral v podzimní sezóně body Teplicím na jejich půdě. Co vy na to? Je to dobrá vizitka naší defenzívy. Škoda jen, že nám nevyšel nějaký protiútok. Kdyby Hološko proměnil v poslední minutě jasnou šanci, mohlo to být ještě veselejší.

Považujete výsledek za další liberecký krok na cestě k titulu podzimního půlmistra? To je předčasné říct. Necháme to, jak to všechno dopadne.

Reklama

Související témata: