Hlavní obsah

Film o Dukle získal na festivalu v Riu zvláštní cenu poroty

Pořád si ještě pražskou Duklu v Jižní Americe dobře pamatují. Dokumentární snímek o historii fotbalové Dukly Praha uspěl na filmovém festivalu CINEfoot 2015 v Riu de Janeiru. Získal zvláštní cenu poroty.

Foto: fkdukla.cz

Josef Jelínek a pohádková Copacabana...

Článek

Film Hrdý na svůj klub, který vznikl ve spolupráci Dukly Praha a Klubu přátel Josefa Masopusta, mapuje historii úspěšného fotbaloveho klubu od jeho vzniku v roce 1948 až po současnost a ukazuje ji v dobových a společenských souvislostech.

Doprovod filmu z České republiky zajistili v Riu de Janeiru fotbalový internacionál, vícemistr světa z Chile 1962 a dlouholetý hráč Dukly Josef Jelinek a Petr Procházka, ředitel Klubu přátel Josefa Masopusta.

"Byli jsme překvapeni vysokou návštěvou při promítání. Zaplněným sálem se v průběhu promítání několikrát rozezněl potlesk, který nás samozřejmě potěšil. Největší ovace jsme zaznamenali v pasážích, v nichž byl zmiňován Josef Masopust a jeho slavné okamžiky. První setkání Josefa Masopusta a Pelého v Mexiku, kdy Dukla slavně porazila tehdy špičkový klub FC Santos a poté Josefo gesto v prvním utkání MS 1962 v Chile proti Brazílii, kdy nechal hrát zraněného Pelého a neatakoval jej, čímž dal najevo, že tým Brazílie hraje pouze o deseti hráčích. K tomuto se poté přidal celý náš tým," líčí s úsměvem Josef Jelínek.

Reklama