Hlavní obsah

Fotbalový stadión na Bazalech projde začátkem roku modernizací

Modernizací stadionu na Bazalech a výstavbou nové tréninkové plochy s umělou trávou nové generace hodlá vedení fotbalistů Baníku Ostrava vyvrátit informace, podle nichž se většinový podíl v klubu snaží prodat nejmenovaným ruským zájemcům. V úterý to řekl předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun v reakci na spekulace, které se v posledních dnech objevily na ostravské veřejnosti.

Článek

"O podobných věcech se spekuluje od té doby, co jsme do Baníku přišli. Nic z toho se nezakládá na pravdě," dodal Kahoun.

Stávající managament Baníku má prý naopak na stole novou a konkrétní dlouhodobou koncepci klubu. Jejími klíčovými body jsou modernizace stadiónu na Bazalech a vybudování umělé trávy nové generace. "To vše bude realizováno hned na začátku příštího roku. Počítáme nejen s novou umělou trávou, ale především s komplexní obnovou regeneračního zařízení na stadionu," upozornil Kahoun.

Zástupci vedení klubu byli v minulých dnech přizváni rovněž na jednání s představiteli města, kde se probíralo další upevnění spolupráce. "Věříme, že to bude stále lepší. Momentálně se snažíme vytipovat lokalitu, kde by příští rok mohlo vzniknout nové centrum pro přípravu naší mládeže. Víme, že v tomto ohledu za některými kluby zaostáváme, přitom právě na východu talentů Baník vždy spoléhal," uvedl Kahoun.

Projekt výstavby tréninkového centra pro mladé fotbalisty podle něj není výstřelem do tmy. Podrobná studie je už zpracována a klub dokonce dospěl do finální fáze i v jednání s nejmenovaným subjektem, který by měl stavbu spolufinancovat.

"Máme připravenu studii, podle které by mělo vzniknout zhruba osm travnatých hřišť, náklady jsou rozpočtovány asi na padesát miliónů a měly by být financovány soukromým investorem. S ním jsme těsně před dohodou," dodal Kahoun.

Reklama

Související témata: