Hlavní obsah

Fotbalista Skalák dal Zbrojovku Brno kvůli dluhu k arbitráži

Fotbalový útočník Jiří Skalák dal Zbrojovku Brno kvůli nespecifikované dlužné částce k arbitráži. V Brně působil v sezóně 2013/14 na hostování ze Sparty Praha. Třiadvacetiletý Skalák momentálně hraje v Mladé Boleslavi a měl by patřit k oporám české reprezentace na nadcházejícím mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák během přátelského utkání české jednadvacítky s Anglií.

Článek

Problémem, který vedl k arbitráži, je podle vyjádření brněnského klubu část výplaty za loňský červen. Smlouva na Skalákovo hostování zněla do 30. června 2014 a po tuto dobu také měl brněnský klub fotbalistovi hradit jeho výplatu.

Skalák se ovšem následně dohodl na působení v Mladé Boleslavi, kde zahájil přípravu 16. června. Vedení Zbrojovky udělilo Skalákovi povolení s tím, že mu bude Mladá Boleslav hradit polovinu výplaty.

"S touto dohodou souhlasil hráč, klub Mladá Boleslav a byl o ní informován i mateřský klub Sparta Praha. Až takřka po roce se od Skaláka dozvídáme, že jsme mu dlužni blíže nespecifikovanou částku a dává náš klub k arbitráži. Věříme, že se problém záhy vysvětlí a klub Zbrojovka Brno nebude osočován za nedodržování závazků," uvádí se v prohlášení brněnského klubu.

Skalák při svém ročním působení v Brně odehrál 27 ligových zápasů a dal v nich tři branky.

Reklama

Související témata: