Hlavní obsah

Molnár už není trenérem fotbalistů Slovácka

Po deseti měsících ve středu skončilo působení Ladislava Molnára u prvoligového týmu fotbalistů Slovácka. Kouč se s vedením klubu dohodl na ukončení spolupráce a jeho nástupce bude jmenován v nejbližších dnech. Informoval o tom sportovní ředitel Slovácka Rudolf Baránek. Ten odmítl dohady, že by se novým koučem mohl stát Vlastimil Palička.

Článek

Pětačtyřicetiletý Molnár nahradil v prosinci po změně majitelů Slovácka trenéra Karla Jarolíma a měl v klubu smlouvu do konce tohoto ročníku. Minulou sezonu dokončil s mužstvem na dvanáctém místě, na čemž se ale podepsal odpočet dvanácti bodů za účast v korupční aféře. V současnosti jsou Moravané po deseti kolech soutěže až třináctí se ziskem deseti bodů.

Rozešli se po vzájemné dohodě

"Rozešli jsme se po vzájemné dohodě. Molnár odvedl ve Slovácku kus poctivé práce," řekl sportovní ředitel Slovácka Rudolf Baránek. "Nemusím zdůrazňovat, za jaké situace přišel loni v prosinci do klubu, který měl na svém kontě mínus dvanáct bodů. Přesto se mu podařilo zachránit první ligu a tým ještě dovedl do finále Českomoravského poháru. Bohužel se ale začátek nové sezony příliš nevydařil," uvedl.

Slovácko z pěti zápasů v domácím prostředí sice ani jednou neprohrálo, ale vedle dvou vítězství si připsalo tři remízy a ze hřišť soupeřů přivezlo z pěti utkání první bod až v minulém kole po remíze 1:1 v Blšanech. Přitom před sezonou bylo cílem klubu pohybovat se v tabulce mezi druhým až pátým místem.

Na špatném startu Slovácka se podepsalo i onemocnění příušnicemi, které postupně vyřadilo z kádru Michala Ordoše, Milana Petrželu a kapitána týmu Tomáše Polácha, který navíc dostal i zánět mozkových blan.

Molnár: Možná to chtělo více trpělivosti

Podle Molnára se na výsledcích v úvodu sezony podepsala i letní obměna kádru. "Přišli noví hráči a chvíli trvá, než se zapracují. Výsledky ovlivnila i spousta jiných faktorů," uvedl slovenský kouč v narážce na zdravotní problémy v týmu. "Možná to chtělo více trpělivosti, ale ze strany veřejnosti žádná nebyla. Stačilo málo a mohlo být vše jinak. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je hrozně tenká," dodal trpce.

Ze Slovácka odchází Molnár s pocitem, že zde odvedl kus práce. "Na jaře jsme jen dvakrát prohráli a třešinkou na dortu byla účast ve finále poháru," prohlásil trenér, který se snažil brát situaci s nadhledem. "V životě nejsou jen příjemné věci a výměna trenéra není ničím výjimečným," uvedl.

V tomto ligovém ročníku je Molnár už čtvrtým odvolaným trenérem. Před ním lavičku opustili Jozef Jarabinský v Ostravě, Jaroslav Hřebík ve Spartě a Jiří Kotrba v Brně.

Reklama

Související témata: