Hlavní obsah

Mluvil příliš, a tak Baroš v Ostravě končí

Ostrava

Pustil si pusu na špacír, a proto fotbalista Milan Baroš v milovném Baníku končí. „Muselo by se toho tady hodně změnit, abych zůstal,“ říkala ostravská ikona už po posledním ligovém utkání s Duklou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Baroš mezi diváky na ploše po jarním utkání Baník - Dukla.

Článek

A na její slova došlo. Vedení klubu zkušenému útočníkovi nenabídlo novou smlouvu, a tak si Baroš musí najít nové angažmá. Třiatřicetiletý forvard otevřeně popsal to, o čem si ostatní jen šuškali, a nyní za to pyká. „V Baníku chybí absolutně vše. Pokora, profesionalita, zkušený management, který by dokázal klub vést. Baník nemůžou řídit mladí kluci, kteří nemají s fotbalem absolutně zkušenosti. Baník miluju, je to moje srdeční záležitost, ale to co se tady teď děje, je smutné. Musí se začít od nuly," tvrdil Baroš, který kritizoval šéfy klubu už v zimě.

„Z vedení se se mnou na téma prodloužení smlouvy nikdo nebavil, o mém dalším působení v klubu jsme se tedy vůbec nebavili. Takže teď zvažuju další možnosti, ale fotbal ještě hrát chci," upřesnil Baroš situaci dnes pro ČTK.

Již dříve mu vadilo odvolání trenéra Martina Svědíka, pod nímž tým ukončil podzimní část soutěže na pátém místě tabulky. V jarní části pak tým vyhrál pouze dvě utkání a zakončil sezónu na třináctém místě tabulky. „Nelituji, že jsem se vrátil. Jsem rád, že jsem v Baníku mohl znovu být," pověděl bývalý reprezentant. A co bude nyní? „Třeba skončím, nebo půjdu jinam. Nevím," tušil krátce po skončení sezóny Baroš.

Vedení ostravského klubu situaci okolo Baroše nijak nekomentuje. Majitel klubu Petr Šafarčík je v zahraničí a k veškerým změnám se chce vyjádřit na tiskové konferenci ve čtvrtek 18. června.

Chce být blízko domova

„Pokud se něco radikálně nezmění a nezačne se v Baníku dělat fotbal tak, jak se dělat mát, tak se obávám, že klub bude mít problémy nejen se záchranou, ale i existenční. Je tady spousta věcí, které jsem za dvanáct let venku nezažil, a které Baník potápějí víc a víc," uvedl Baroš.

Rodák z Vigantic se na Bazaly vrátil v říjnu po dlouhé přestávce způsobené zraněním kolena, které si přivodil při posledním zahraničním angažmá v Antalyasporu. Na jaře dvěma góly Baníku pomohl k bodovému zisku proti Spartě a Liberci, pak ale musel kvůli svalovému zranění šest zápasů vynechat. Do dějin ligového ročníku se zapsal i kritikou domácích fotbalových poměrů, za což musel před disciplinárku.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 a někdejší hráč Liverpoolu, Galatasaraye Istanbul, Aston Villy, Portsmouthu a Lyonu přes problémy ještě neplánuje končit. "Chtěl bych zůstat co nejblíže domova, za ty roky jsem se po světě najezdil dost a za každou cenu do zahraničí jít nechci. Myslel jsem, že už to dokopu v Ostravě, ale to se bohužel nepovede. Něco se rýsuje a myslím, že by brzo mohlo být jasno," řekl Baroš.

Reklama

Související témata: