Hlavní obsah

Baroš do Sparty? Smysl to mnohým dává. Hnus, tepou fanoušci do činů vedení Baníku

Praha

Vztek lomcuje fanoušky fotbalového Baníku, jejich hrdina Milan Baroš podle včera potvrzených zpráv v Ostravě končí. Pro většinu příznivců, kteří se loučili před pár dny s Bazaly a kteří museli skousnout těžký sešup tabulkou během celého jara, je tu další těžká rána. A také pádný důvod k zesílení slovní palby na klubové vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Baroš ještě v dresu Baníku.

Článek

Ubohost, diletantství, výsměch. Převážně takhle hodnotí fanoušci na internetu skutečnost, že klub nenabídl Barošovi další smlouvu. V komentářích se často objevují vulgarity.

„Co se děje v Baníku, je hnus největšího kalibru," píše jeden z fandů na facebooku a velí k bojkotu celé příští sezóny. Přitom už jen ze zvědavosti mnozí příznivci chtěli do nového působiště klubu ve Vítkovicích dorazit. „Ale už jsem si to rozmyslel." napsal fanoušek pod přezdívkou Pekeno na banicek.com. „Myslím, že tam bude prázdno," připojil se další.

Na Baroše se podle všeho budou moci dojet podívat a nebudou muset cestovat nějak dramaticky daleko. Hrát podle všeho bude v Čechách nebo v nejbližším okolí (Polsko?), jak sám naznačil. Lákají ho sice do Indie, vypadá to ovšem, že nechce moc vytahovat paty z Prahy už kvůli rodině. „Za ty roky jsem se po světě najezdil dost a za každou cenu do zahraničí jít nechci."

Nezvládal dělat pořádek v kabině?

Otázku, zda měl, či neměl setrvat, je podle všeho zbytečné řešit. „Nikdo se se mnou nebavil," zní od exostravského útočníka na téma možnosti zůstat v klubu, do kterého se za mohutných oslav fandů vrátil, pomohl finančně, pokritizoval vedení, aby vcelku brzy zase odcházel.

Jen ojediněle se objevují názory schvalující postoj vedení. „Od Milana se čekalo mnohem víc, měl dělat pořádek v kabině, ale nedokázal to, proto měl (trenér) Frňka tak těžkou práci," píše pozorovatel pod přezdívkou Superbanik na fanouškovském webu s tím, že v šatně týmu teď bude líp.

Ať už je to jakkoli, čile se spekuluje o tom, že by Baroš mohl hrát od nové sezóny za Slavii. Ale proč by to stejně tak třeba i přes nedávný exemplární nezdar exostravského Miroslava Matušoviče v rudém dresu nemohlo být druhé S?

„Smysl to dává," odkazuje jeden z fandů na dřívější zájem Sparty i na to, že na Letné momentálně žádná opravdová megahvězda není a mohl by jí být právě Baroš, který by se tak zčásti zahojil poté, co dal peníze Baníku, jehož existence je podle mnohých fandů pořádně nahnutá.

Současného šéfa ostravského prvoligového klubu Petra Šafarčíka v neoblíbenosti řadí někteří účastníci diskusí před Tomáše Peteru, jemuž klub kdysi také patřil. Někteří fans jdou s černými vizemi hodně daleko. Klub podle nich záhy skončí mimo profesionální fotbal.

Kam by měl podle vás přestoupit Milan Baroš?
Do Sparty
41,9 %
Do Slavie
15,3 %
Do jiného českého klubu
17,5 %
Raději do ciziny
11,4 %
Měl by se více vložit do dění v Baníku
13,9 %
Celkem hlasovalo 13724 čtenářů.

Reklama

Související témata: