Hlavní obsah

Žádná Sparta! Sivok jde do Bursasporu

Praha

Fotbalista Tomáš Sivok přestoupil z Besiktase do Bursasporu. Český reprezentační bek prošel zdravotní prohlídkou a s klubem se dohodl na podmínkách smlouvy. Šestý tým uplynulé sezóny turecké ligy o tom informoval na svých internetových stránkách. Zájem o obránce měla i Sparta. Do české ligy se ale Sivok zatím nevrátí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Sivok na archivním snímku

Článek

Jednatřicetiletý zadák už na Letné v minulosti působil. Vyrazil z ní do ciziny, nejprve hrál za Udine a od roku 2008 oblékal dres Besiktase, s nímž letos skončil v třetí v turecké lize.

Sivok si teď vyzkouší druhé angažmá v Turecku. V Besiktasi mu vypršela smlouva. V sezóně 2008/09 se s ním radoval z tureckého titulu. "Od prvního dne, kdy jsem slyšel o zájmu Bursasporu, mě to zaujalo. Je to klub s výborným kádrem a vysokými ambicemi. Jsem rád, že zůstávám v Turecku," řekl Sivok.

Sivok si českou ligu vedle Sparty zahrál také v Českých Budějovicích. Za reprezentaci odehrál 49 utkání a dal v nich čtyři góly, ten poslední v podzimním duelu evropské kvalifikace při výhře 2:1 v Turecku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články