Hlavní obsah

Konec ve Slavii mě mrzí hlavně kvůli fanouškům. Děkuju jim, řekl odvolaný kouč Beránek

Praha

O jeho konci ve Slavii se mluvilo od porážky se Slováckem v posledním kole uplynulé sezóny Synot ligy. V průběhu dovolené málem došlo ke zvratu, nakonec byl však Miroslav Beránek přece jen vedením klubu v pondělí odvolán. „Nebyl jsem samozřejmě šťastný, musím to prostě přijmout. Rozchod byl ale korektní," řekl Beránek v rozhovoru pro Sport.cz. Jeho nástupcem se stal Dušan Uhrin mladší, který v úterý povede první trénink.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kouč Miroslav Beránek během derby se Spartou.

Článek

Věděl jste, že skončíte?

Sportovní ředitel Karol Kisel mi po skončení sezóny řekl, že nebudeme pokračovat, asistentům dal výpověď. V průběhu dovolené se však situace měnila.

Klub zvažoval, že zůstanete dál u mužstva?

Měl jsem sezení s majitelem Alešem Řebíčkem, ještě nevěděl, jak to bude od nové sezóny vypadat, nebyl stoprocentně rozhodnutý co dál. Na pondělní schůzce mi ovšem oznámil, že se rozhodl pro změnu na lavičce.

Jak jste to přijal?

Můžu to jen akceptovat, nemůžu s tím nic dělat.

Věřil jste spíš, že budete pokračovat?

Záleží vždycky na rozhodnutí vedení. Myslím, že za ten rok, byť se nám jaro výsledkově nepovedlo, jsme dali mužstvo do pořádku.

Hodnotíte vaše roční působení ve Slavii pozitivně?

Jak jsem řekl, tým se dal dohromady, v kabině jsme vytvořili pozitivní atmosféru. Spousta hráčů se dostala do reprezentace. Například Milan Škoda, Gruzínec Kenya, Deli z Pobřeží slonoviny... Jaromír Zmrhal je zase klíčovou postavou jednadvacítky. Myslím, že právě z tohoto pohledu jsme udělali kus práce. Byť výsledky mohly být lepší, to je jasné.

Koncepčně ale změna na lavičce správná není.

To bych nechtěl komentovat. Při rozhovoru s majitelem mi on sám řekl, že se za jeho dobu v klubu vystřídalo ve Slavii devět trenérů....

Co bude s vámi dál? Už u vás některé kluby sondovaly situaci?

Se Slavií jsme se domluvili zatím jen ústně, musíme to dát na papír. Myslím, že náš rozchod je korektní. Nejvíc mě to mrzí kvůli slávistickým fanouškům, kteří mi fandili. Myslím, že se mnou i měli trpělivost, když se nám výsledkově nedařilo, za což bych jim chtěl poděkovat. A popřát Slavii, aby se jí dařilo lépe.

Reklama

Související témata: