Hlavní obsah

Horváth ještě nekončí? Já mu ten vtípek sežral, smál se Kopic a převzal dres od legendy

Když při pózování před fotografy otočil Jan Kopic dres, který bude v Plzni nosit, před objektivy vykouklo číslo 10. Právě triko s desítkou oblékala sedm let uctívaná ikona Viktorie, záložník Pavel Horváth, jenž po uplynulé sezóně ukončil kariéru.

Foto: fcviktoria.cz

Jan Kopic už pózuje s plzeňskou desítkou. Vlevo je majitel Viktorie Tomáš Paclík a vpravo generální manažer Adolf Šádek.

Článek

„Je to zavazující mít dres po Pavlu Horváthovi, jsem si toho vědom," uvedla největší letní posila Západočechů, kterou úřadující mistr ve středu dopoledne oficiálně představil.

Kopic chová k Horváthovi respekt, proto jej v úterý kontaktoval, jestli si může jeho dres opravdu vzít. „Říkal jsem si, že se mu radši ozvu, jestli mu to nebude vadit. Psal jsem mu, že mám možnost si vzít číslo po něm, co on na to," přiznal Kopic.

Jaká byla odpověď? „Pavel mi napsal, že si ho vzít nemůžu, že ho trenér Koubek přemlouvá, aby ještě nekončil, že si musím počkat. Vystřelil si ze mě, já mu na to klasicky skočil," smál se Kopic.

Jak se věci doopravdy mají mu krátce po korespondenci s Horváthem řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Pan Šádek mi řekl, že si se mnou Horvi trošku pohrál. A že je desítka moje," doplnil Kopic.

Viktoriáni původně zamýšleli, že Horváthův dres s číslem deset na nějakou dobu „vyřadí z provozu". Tak, jak je zvykem v zahraničí, když končí klubové legendy. „Mysleli jsme si, že desítku obsazovat nebudeme, ale když si o ni Honza Kopic řekl...," culil se majitel klubu Tomáš Paclík. „Teď vážně. Pokud by nepřišel Honza, kterého považujeme za vynikajícího hráče, asi bychom hráli nějaký čas bez desítky," dodal Paclík.´

Reklama