Hlavní obsah

Kadeřábek jde do Hoffenheimu, Sparta za něj přivedla posilu z Německa a Litsingiho

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta hlásí změny v kádru. Reprezentační obránce Pavel Kadeřábek se dočkal a těsně před startem ME do 21 let přestoupil do bundesligového Hoffenheimu. Místo něj na pozici pravého obránce přichází na Letnou devětadvacetiletý Němec Markus Steinhöfer z třetiligového Aalenu. Spartu také posílil Francis Litsingi, který naposledy působil v Teplicích. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pavel Kadeřábek může slavit. Přestup ze Sparty do bundesligy je skutečností!

Článek

Podle serveru kicker.de zaplatil Hoffenheim za Kadeřábka 3,5 miliónu eur (asi 95 miliónů korun). "Nechtěli jsme ho jen my, ale i další kluby, proto mám radost, že se rozhodl pro nás," uvedl sportovní ředitel Alexander Rosen. "Je to silný a dynamický obránce, který přesně zapadá do našeho herního systému," dodal.

Plán klapl Kadeřábkovi do puntíku. "Řekl jsem, že chci odejít, a teď už to řeší manažer se Spartou. Přestup je hodně blízko finální domluvě a ještě před mistrovstvím bych mohl být hráčem Hoffenheimu," avizoval Pavel Kadeřábek v pondělí v Benicích, kde se usídlila česká jedenadvacítka. Ještě před středečním prvním duelem mistrovství Evropy s Dánskem se mu velký sen splnil.

„Jsem rád, že přestup přichází právě nyní. Vím, že to pro Spartu nebylo jednoduché rozhodnutí, zvláště v současné době můj přestup pro ni byl složitý. O to víc děkuji panu Křetínskému, že moji situaci pochopili a odchod mi umožnili," pochvaluje si Kadeřábek, odchovanec letenského klubu, se kterým loni slavil zisk double.

Přestupů českých fotbalistů do prestižních ervopských soutěží ubývá. Bundesliga je pro Kadeřábka velkou výzvou. "Děkujeme Spartě, že Pavlovi vyšla vstříc, přestup přichází skutečně v pravou chvíli. Hráč měl ve Spartě velmi dobré tréninkové zázemí, absolvoval maturitu, na německé prostředí se připravoval intenzivním studiem jazyka. Prošel juniorskými reprezentačními výběry, své si odehrál v lize, evropských pohárech, zabydlel se v A-týmu Pavla Vrby," poukazuje hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Náhradou do obrany zkušený Němec

Čekalo se, že místo Kadeřábka získá Sparta obránce Ondřeje Čelůstku, který naposledy působil v Norimberku. Náhrada je ovšem jiná - na pozici pravého obránce přichází Markus Steinhöfer z Aalenu. Zkušený německý hráč působil mimo jiné v Red Bullu Salcburk, Kaiserslauternu, Basileji či Betisu Sevilla.

„Jsem moc rád, že mohu říci, že hraju za Spartu. Vím, jaký je to klub i jaké má cíle. Já jsem ale zvyklý hrát v klubech, od kterých se čeká jen vítězství, takže tlaku se tu nebojím. Naopak, tlak mě motivuje, přišel jsem sem vyhrávat," ujišťuje Steinhöfer.

Druhou letní posilou Sparty se stal Franci Litsingi, který působil společně se současným letenským koučem Zdeňkem Ščasným již v Teplicích. Reprezentant Konga by měl zvýšit ofenzivní sílu letenského týmu.

"Litsingimu sice nevyšla poslední sezóna, ale kvalitu kádru nám rozšíří. Může hrát tři, čtyři posty. Je platný také jako střídající hráč, umí navíc řešit finální fázi. A s ní máme problém," avizuje Ščasný.

Reklama