Hlavní obsah

Baníku se drolí kraj obrany. Z klubu míří Štěpán i Lučič

Ostrava

O další dva hráče po Milanu Barošovi, možná přijde ostravský Baník. Do jiných klubů mají namířeno oba krajní obránci Chorvat Luka Lučić i Vojtěch Štěpán.

Foto: Aleš Krecl

Vojtěch Štěpán (vlevo) na postu pravého obránce Baníku.

Článek

Dvacetiletý chorvatský obránce Luka Lučić je od úterka na zkoušce ve druhém týmu nedávno skončené slovenské první ligy MŠK Žilina, zkušený třicetiletý obránce či záložník Vojtěch Štěpán zahájil letní přípravu s nováčkem české nejvyšší soutěže Sigmou Olomouc.

„Žilina nás oslovila s tím, že by si jej chtěla na startu letní přípravy otestovat. Rozhodli jsme se v tomto případě klubu i hráči vyhovět," řekl majitel Baníku Ostrava Petr Šafarčík. Lučić do Baníku přišel v zimním přestupním období z Hajduku Split. Na jaře nastoupil na postu levého obránce v devíti ligových zápasech.

Případný přestup Štěpána se bude dolaďovat v nejbližších dnech. Fotbalista, který za Baník odehrál vpředchozích dvou sezónách 37 zápasů a vstřelil dvě branky, by se v případě dohody klubů vrátil do míst, kde už v letech 2006 až 2012 působil. V dresu Sigmy nastoupil k 55 ligovým zápasů a vsítil tři branky.

„Sigma do Synot ligy patří, udělám všechno pro to, aby se udržela a uhrála co nejlepší postavení," řekl webovým stránkám klubu trenér Leoš Kalvoda. „Z hostování se vrátili Varadi a Škerle, zkoušíme dva hráče ze Srbska, trénuje s námi Vojta Štěpán. Další příchody jsou v jednání, máme něco rozjednáno, ale dokud není nic jisté, nemůžu nic bližšího říct," doplnil.

Reklama

Související témata: