Hlavní obsah

Podaný po odchodu ze Sparty kývl Slovanu Bratislava

Bratislava
Aktualizováno

Má titul fotbalového mistra Indie, další zkusí získat mnohem blíž domova. Záložník či obránce Jakub Podaný po vypršení smlouvy v pražské Spartě odešel do Slovanu Bratislava. Osmadvacetiletý hráč podepsal s třetím celkem uplynulé sezóny slovenské ligy dvouletý kontrakt. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: skslovan.com

Jakub Podaný již s dresem bratislavského Slovanu.

Článek

Levák Jakub Podaný je univerzální fotbalista, který v pondělí oslavil 28. narozeniny. Nastupuje většinou na levé straně středové formace nebo obrany. Ke svým novým spoluhráčům se přidá v pondělí, kdy A-tým Slovanu odcestuje na soustředění právě do Česka.

Podaný je odchovancem Sparty, v jejímž dresu odehrál také sedm zápasů v hlavní soutěži Evropské ligy 2010/11. V Česku působil i v Bohemians Praha, Olomouci a Teplicích. Na jaře 2010 získal zkušenosti se slovenskými fotbalem v dresu Senice. V ročníku 2013/14 absolvoval vydařené hostování ze Sparty v řeckém prvoligovém týmu AEL Kallonis a v druhé polovině loňského roku si vybral exotické angažmá v Indii, jež završil ziskem mistrovského titulu v prestižní superlize s Atlétikem Kalkata.

Na jaře se opět vrátil do Sparty, kde byl spolehlivou alternativou na levý kraj obrany za Costu. Prodloužení smlouvy mu však Letenští nenabídli, proto Podaný zamířil do nejúspěšnějšího slovenského klubu.

Reklama

Související témata: