Hlavní obsah

Slovácko začalo přípravu bez větších změn. Hráče nekupujeme, ale vychováváme, říká Habanec

Uherské Hradiště

Bez výraznějších změn v hráčském kádru zahájili dnes letní přípravu na nový ligový ročník fotbalisté Slovácka. Staronovými tvářemi v týmu jsou po návratech z hostování středopolaři Vlastimil Daníček, jenž působil v Karviné, a Stanislav Hoffmann ze Sokolova. Na zkoušku přichází dvaadvacetiletý slovenský stoper Patrik Jacko z Tatranu Prešov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec

Článek

"Posílení mužstva je hlavně o možnostech klubu. Momentálně můžeme spoléhat na naše hráče, kteří se vracejí z hostování. Nepatříme do top trojky ligových týmů, která řeší situaci nákupy hotových hráčů. My si vychováváme na jednotlivých místech v sestavě fotbalisty průběžně od mládežnických kategorií," uvedl kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Nejlepší moravský tým uplynulého ročníku první ligy, v němž skončil devátý, začal přípravu ve Starém Městě na Širůchu, neboť na stadiónu v Uherském Hradišti se hrají zápasy mistrovství Evropy jednadvacítek.

"Nyní se budeme připravovat ve dvou fázích. Hned v pátek máme na programu utkání v Novém Městě na Moravě. Celý další týden vyplní opět dvoufázová příprava," dodal Habanec.

Do přípravy se už mezi jednadvacet hráčů zapojili po doléčení dlouhodobých zranění Tomáš Břečka s Marianem Kovářem. Naopak zatím chyběli kromě reprezentanta jednadvacítky Michala Trávníka i nejlepší střelec týmu Libor Došek, Veliče Šumolikoski a Luboš Kalouda. Tato trojice se připojí k týmu od pondělí. V kádru už není obránce Radek Mezlík, se kterým vedení neprodloužilo smlouvu.

V přípravě Slovácko změří síly se třemi slovenskými celky Trenčínem, Senicou a Košicemi. V původním plánu byl ještě příští sobotu duel s Myjavou, která ale odřekla. Místo toho se Slovácko utká v pátek v Rakvicích s Břeclaví.

"Zápasy se slovenskými soupeři jsou velice kvalitní přípravou. Zápasy s týmy z naší ligy nepřipadají v úvahu a za soupeři do Polska a Rakouska je to hodně daleko," vysvětlil Habanec. Poslední zápas před zahájením nového ligového ročníku odehraje Slovácko s Třincem. Až po rozlosování sezóny ale padne definitivní rozhodnutí o místě generálky.

Reklama

Související témata: