Hlavní obsah

O výsledku v Jihlavě rozhodlo prvních deset minut

Fotbalisté Jihlavy v neděli remizovali s Jabloncem 1:1 a o všem podstatném se rozhodlo hned v úvodních deseti minutách. Padly v nich obě branky: nejprve se prosadil jablonecký Smíšek, ale už o čtyři minuty později vyrovnal Vladyka.

Článek

Aktivně hrající hosté zaskočili jihlavské fotbalisty už v páté minutě: po pravé straně unikl obránci Demeterovi Michálek a přesným centrem našel hlavu neobsazeného Smíška, který do protipohybu Rzeszota trefil roh jeho branky. Jihlavu inkasovaný gól vyburcoval k aktivitě a hned z protiútoku prověřil kvality brankáře Špita hbitý Malínek.

Po Kaplanově úniku z pravé strany se poté dostal míč k Lovětínskému, ten krátkou přihrávkou připravil šanci Vladkykovi a jihlavský záložník tvrdou přízemní střelou z dvanácti metrů vyrovnal. Vladyka se ocitl hned z dalšího útoku znovu v šanci, zleva pronikl otevřenou obranou, ale nestačil přesněji zamířit a Špit střelu vyrazil.

Kritická chvíle potkala domácí hráče v 17. minutě. Rzeszoto vyběhl z trestného území a chtěl odhlavičkovat míč před dotírajícím soupeřem, ale stejný úmysl měl jeho spoluhráč z obrany Šourek a po srážce hlavami opustil Rzeszoto trávník s otřesem mozku na nosítkách. Nahradit jej musel Vorel.

Po necelé půlhodině hry Špit vyhodil míč nepřesně na Vladyku, který ale nestačil jabloneckého brankáře přehodit. V závěru poločasu měl ještě dvě střelecké příležitosti Smíšek, oběma ale chyběla přesnost.

Opatrnost převládala ve výkonu obou týmů po změně stran. Většina akcí končila před hranicí trestného území. Jablonec těžil z lepší hry středové řady a občas se dostal i ke střelbě. Ve nejslibnější šanci se ocitl v 67. minutě neobsazený Smíšek, ale z bezprostřední blízkosti minul opuštěný roh jihlavské branky.

Vysočina opustila defenzivní taktiku až v posledních dvaceti minutách. Ojedinělé střelecké pokusy z dálky Vladyky a Zúbka ale na brankáře Špita neplatily. V poslední minutě měl rozhodnutí na kopačce střídající jihlavský útočník Perniš, jehož kličku však Špit vystihl a pádem pod nohy šanci zmařil.

Vysočina Jihlava - FK Jablonec 1:1 (1:1)
Branky: 9. Vladyka - 5. Smíšek. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Pelikán. ŽK: Veselý - Smíšek, Klapka. Diváci: 1628.
Jihlava: Rzeszoto (20. Vorel) - Bartoš, Šourek, Kadlec, Demeter - Malínek (69. Veselý), Vladyka, Zúbek, Lovětínský - Kaplan (80. Perniš), Vácha. Trenér: Večeřa.
Jablonec: Špit - Pončák, Drobný, Hrotek, Nesvadba - Michálek (90. Jindřišek), Hušek, Klapka (90. Svojtka), Weber - Smíšek, Šenkeřík (90. Grubhofer). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: