Hlavní obsah

Plzeňští šampióni začali zostra, rozstříleli jiný městský klub

Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň v úvodním zápase letní přípravy zvítězili v městském derby na hřišti vítěze krajského přeboru ZČE Plzeň vysoko 7:1. Úřadující ligový mistr dal šest branek po přestávce a dvakrát se trefili Tomáš Hořava s mladíkem Dominikem Hradeckým.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté mistrovské Viktorie Plzeň začali s přípravou.

Článek

V sestavě Plzně ještě chyběli reprezentanti včetně nové posily Jana Kopice. Naopak další noví hráči Aleš Matějů, Tomáš Kučera a Egon Vůch už nastoupili, žádný z nich se ale gólově neprosadil.

Trenér Viktorie Miroslav Koubek zkoušel některé hráče i na nezvyklých pozicích. Záložník Milan Petržela tak odehrál druhý poločas na pravé straně obrany, krajní bek Matějů zase nastoupil na stoperu.

"Sehráli jsem utkání z poměrně velké zátěže. Hodně jsme trénovali, kluci tahají nohy. Chvíli trvalo, než se mužstvo patřičně rozběhalo, dokud měl soupeř dostatek sil, dobře bránil," řekl po klubové internetové stránky trenér Koubek. "Druhou půli po prostřídání a s úbytkem sil soupeře jsme dominovali. Byl to dobrý soupeř na úvod, hráči toho mají dost, proto hrajeme první zápasy s relativně slabšími soupeři," dodal.

Vyhrály i další ligové týmy

První zápas letní přípravy zvládl i další účastník evropských pohárů Jablonec, který zvítězil 4:0 na hřišti nedalekého Hrádku nad Nisou. Třetí tým uplynulé ligové sezóny podobně jako Plzeň vedl v půli nad účastníkem krajského převoru jen 1:0 a o vysoké výhře rozhodl až po změně stran. To už byl na hřišti z úvodního dějství jen bek Romera, jinak kouč Jaroslav Šilhavý prostřídal sestavu.

"Zápas nám ukázal špatné řešení finální fáze. Měli jsme deset šancí a viděli jste, jak to dopadlo. Soupeř se snažil a bránil. Očekával jsem, že dáme více branek, ale dali jsme čtyři. Bylo to po zátěžových testech, v neděli mají kluci volno a od pondělí začínáme naostro," uvedl Šilhavý.

Na úvod přípravy zvítězilo proti celku z nižších soutěží i Slovácko, které vyhrálo 5:2 v Novém Městě na Moravě hrajícím divizi. Naopak nováček první ligy Zlín překvapivě pouze remizoval 1:1 na hřišti divizního Slavičína.

Přípravné fotbalové utkání:
SK ZČE Plzeň - Viktoria Plzeň 1:7 (0:1)
Branky: 70. Bednář - 55. a 81. Hořava, 76. a 84. Hradecký, 42. Vaněk, 51. Hejda, 69. Mahmutovič.
Plzeň - I. poločas: Bolek - Rajtoral, Matějů, Hejda, Medveděv - Petržela, Kučera, Vaněk, Vůch - D. Černý, Holenda.
Plzeň - II. poločas: Pavlík - Petržela, Hejda, Matějů, Mlynařík - Hradecký, Kučera - Vůch, Hořava, Hrdlička - Mahmutovič. Trenér: M. Koubek.
Slavičín - Fastav Zlín 1:1 (0:1)
Branky: 67. Švach - 16. Poznar.
Zlín - I. poločas: Adamuška - Pazdera, Hájek, Carlos, Matějov - Bartolomeu, Hlobil, Holík, Hradil - Železník, Poznar.
Zlín - II. poločas: Michal Švec II. - Benčík, Petr Zavadil, Malý, Blanař - Stratil, Bartoš, Motal, Višněvský - Ulrych, Š. Červenka. Trenér: Páník.
Slovan Hrádek nad Nisou - FK Jablonec 0:4 (0:1)
Branky: 20. Romera, 52. Mihálik, 82. Mingazov, 83. Moulis.
Jablonec - I. poločas: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Mišůn - Hübschman, M. Pospíšil - Crnkič, Houser, V. Vukadinovič - Wágner.
Jablonec - II. poločas: Špit - Romera (69. Houser), Drozd, Beneš, F. Novák - Kubista, Rossi - Moulis, Mingazov, Mihálik - Doležal. Trenér: Šilhavý.
Nové Město na Moravě - 1. FC Slovácko 2:5 (1:4)
Branky Slovácka: Kovář 2, Valenta, Hlúpik a Sadílek po 1.
Slovácko - I. poločas: Daněk - Reinberk, Košút, Hoffman, Prajza - Hlúpik, Valenta, Daníček, Havlík, Kerbr - Kovář.
Slovácko - II. poločas: Heča - Reinberk, T. Rada, Jacko, Prajza - Galuška, Sadílek, Šumulikoski, Havlík, Civič - Diviš. Trenér: Habanec.
Polonia Bytom - Dukla Praha 0:4 (0:1)
Branky: 33. Juroška, 54. Manzia, 75. Jakub Mareš, 79. Néstor.
Dukla - I. poločas: Chudý - Juroška, Štetina, Hlinka, Vrzal - Gedeon, Marek Hanousek, Čajič - Berger, Čapek, Beauguel.
Dukla - II. poločas: David Tetour - Hašek, Jeřábek, Hlinka, Vojkovič - Považanec, Daniel Tetour, Čajić (60. Koval) - Čapek (60. Néstor), Jakub Mareš, Manzia. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: