Hlavní obsah

Blšany bodovaly v Ostravě

OSTRAVA

Jen bezbrankovou remízu s Blšany uhráli v 11. kole první ligy fotbalisté Ostravy. Pro hosty to znamená cennost: poslední bod venku získali v prvním kole na začátku sprna překvapivou výhrou ve Zlíně. Na Moravě tak ještě v sezóně neprohráli. Baník měl sice ve druhé půli převahu i šance, ale hostující brankář Daněk uhájil čisté konto. Ligovou neprůstřelnost drží 285 minut také ostravský gólman Raška.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušci ostravského Baníku tentokrát důvod k radosti neměli.

Článek

Náznak vzestupu se po pohárovém úspěchu v Příbrami u Baníku v prvním poločase neprojevil ani v nejmenším. Duel s Blšany byl dlouhou dobu především podívanou pro otrlé fotbalové duše. Ty sice zkusil zahřát dalekonosným pokusem už v deváté minutě Hoffmann, jeho tečovaná střela však doskákala do náruče gólmana Daňka.

Pak už se na Bazalech rozhostila nuda posledních týdnů. Když se Devátý prokličkoval ve 13. minutě dovnitř hájemství Ostravanů a jeho dělovka zaduněla o tyč, Severočechům došlo, že na Bazalech nemusejí jen bránit. Jejich pozorná obrana na polovině soupeře nepustila do žádného brejku, ani přečíslení a postupný útok Baníku byl lehce čitelný.

Domácí občas zazlobili, ale jen po standardních situacích. Na Čížkův centr z pravé strany ve vzduchu nejvýše vyšplhal Bystroň a po jeho nepřesné hlavičce tribuny jen zklamaně vzdechly. Předzvěstí ostravského náporu měla být rána Papadopulose, který z nadějné parkety těsně před poločasem přestřelil.

A druhou půli už skutečně režíroval Baník. Tým očividně přidal na důrazu a zrychlil kombinaci. Tlak nejprve vyústil v sérii rohových kopů, pak už přišly i příležitosti, jenže kmenový gólman Baníku Daněk, který v Blšanech hostuje, nutil bývalé spoluhráče k sebezpytování. Reflexivně vyboxoval další hlavičkový pokus Bystroně, Papadopulos znovu svou ránu zvedl nad břevno a když už po parádní souhře s Papadopulosem zavěsil míč pod břevno Lukeš, asistent sudího odmával ofsajd.

Přestože se Blšany na konci už především bránily, nevynechaly žádnou možnost ke vpádu do nezformovaných zadních řad protivníka. Jako hrdina se mezi chmelnice mohl vracet Devátý, ale svůj úprk vyšperkovaný o technickou fintu na Hofmanna s Metelkou zakončil nepřesnou střelou.

Závěrečných dvacet minut se už neslo výhradně ve znamení křečovité snahy Ostravanů. Ti přimáčkli hosty k Daňkově brance, ale smolařem byl útočník Papadopulos, který z voleje orazítkoval břevno. Bezbrankovou remízu nezměnil ani náhradník Žůrek, který v souboji s Loosem triumfoval svou akcelerací, jenže míč pod Daňkem do sítě neprotlačil.

Baník Ostrava - Chmel Blšany 0:0
Rozhodčí: Jech - Kordula, Ondo. ŽK: Metelka, Papadopulos - Kolář, Devátý. Diváci: 4526.
Ostrava: Raška - Hoffmann, Klimpl, Besta, Čížek - Rajtoral (67. Žůrek), Bystroň, Slončík, Metelka (83. Zeher) - Papadopulos, Lukeš (60. Magera). Trenér: Hapal.
Blšany: Daněk - Loos, Vorel, Šourek, Krejčík (89. Nachtman) - Kolář (73. Šelicha), J. Bílek, Devátý, Dort (84. Broschinský) - Polodna, Dirnbach. Trenér: M. Bílek.

Reklama

Související témata: