Hlavní obsah

Kádr není zcela uzavřen, naznačil Šilhavý další pohyby v Jablonci

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Jablonce odstartovali letní přípravu úvodním zápasem v Hrádku nad Nisou. Vítězství 4:0 nad domácím týmem sice potvrdilo očekávanou jabloneckou převahu, ale trenér Jaroslav Šilhavý našel na vystoupení svých svěřenců nemalé rezervy. Zároveň věří, že mužstvo se postupně sehraje natolik, aby mohlo úspěšně vstoupit do ligy i evropského poháru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Článek

Co vám ukázalo premiérové utkání na půdě soupeře z krajského přeboru?

Hlavně fakt, že řešení finální fáze nebylo optimální. Diváci viděli asi deset našich šancí, ale v řadě z nich jsme nebyli schopni zachovat klid v koncovce. Když mám být kritický, tak to mi chybělo nejvíc. Předpokládal jsem, že Hrádek bude snaživým protivníkem a za tímto účelem jsme za ním také přijeli. Přesto jsme mohli dát více branek, než čtyři. Naostro s tvrdou přípravou začneme od pondělí v domácích podmínkách.

Jak dopadly fyzické testy hráčů po zahájení přípravy?

Výsledky neznám. Někdo byl asi lepší a někdo horší. Ale šlo o vyšetření celkového stavu organizmu. To je spíš téma pro kondičního trenéra.

Připomeňme, že z Jablonce odešel Jan Kopic do Plzně. Smlouva skončila Tomáši Čížkovi, jenž nedostal nabídku k prodloužení. A pryč je Valerijs Šabala. Už máte jasno o skladbě hráčského kádru?

Ještě nejsme v úplném složení. Masopust je v reprezentační „jedenadvacítce", Greguš čerpá dovolenou po programu se slovenskou reprezentací. Tecl se v pátek ženil a měl volno. Druhý nový útočník Wágner ale už sehrál poločas v Hrádku. Po návratu z hostování jsou s námi Vukadinovič, Moulis i Kubista. Kádr není zcela uzavřen. V jednání je příchod Karavajeva, ale netroufnu si odhadovat, v jakém stádiu se závěrečná jednání nacházejí.

Druholigový FK Varnsdorf převzal jako trenér váš jablonecký předchůdce Roman Skuhravý. Uvažujete o možnosti, že by tam případně hostovali i někteří jablonečtí fotbalisté?

Ve Varnsdorfu od nás zůstávají Jurča a Landovský. Spolupráce funguje a věřím, že bude fungovat dál. O konkrétní podobě je předčasné hovořit. Pro mě je podstatné, abychom byli v Jablonci kompletní před odjezdem na soustředění do Rakouska.

Co si od zmíněného herního kempu slibujete?

Chceme tam absolvovat čtyři zápasy už s kádrem, který pak bude k dispozici pro ligu i start do pohárové Evropy.

Reklama

Související témata: