Hlavní obsah

Do kabiny Sigmy dorazila pohoda

Karel FeltPrávo

Dvě vytvořené šance a dvě proměněné. K tomu pozorná hra obrany, Melinhův přehled a obrovská bojovnost. To byly zbraně, které v sobotu dovedly olomouckou Sigmu k vítězství na Letné. Sparta hostům darovala první poločas, ve druhém už nedokázala odpor soupeře zlomit.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Olomouce hrají jako na houpačce, v sobotu ale získali skalp mistra.

Článek

"My jsme sem opravdu jeli s tím, že tu chceme uspět, uhrát dobrý výsledek. Udělali jsme proto maximum a povedlo se," říkal spokojeně kapitán Sigmy Michal Kovář.

"V první půli jsme Spartu nepustili k ničemu, ale to nebylo jen zásluhou obranné čtveřice. Plnili jsme do puntíku to, co jsme si řekli v kabině. Ve druhé půli nás domácí dostali pod tlak, měli i šance, ale nedali je," dodal Kovář.

Trenér Petr Uličný po utkání poděkoval svým svěřencům a zdůraznil: "Naše výsledky jsou jako na houpačce, tyhle tři body by nám měly pomoci." S tím souhlasí i kapitán: "Určitě by nás tohle vítězství mělo nakopnout. Ať má Sparta jakékoli problémy, pořád to je Sparta a na Letné to platí dvojnásob," říká Kovář a pokračuje: "Získali jsme potřebnou pohodu a teď ji musíme doma potvrdit výhrou nad Blšany. Je čas, abychom začali atakovat horní příčky tabulky."

Hubník se trefil proti Spartě poprvé

Krásný druhý gól vstřelil Michal Hubník. Byla to jeho třetí ligová trefa ve druhém utkání za sebou. "Tahle se mi ale fakt povedla. Tak trochu mě inspiroval svým gólem na Letné Henry, ale jinak se s ním nemohu srovnávat. Na Gaúcha přilétl dlouhý míč, on souboj vyhrál a já stál vedle něho. Posunul jsem si balón a v klidu, protože mě nikdo neatakoval, jsem napálil míč šajtlí podél hráče Sparty, který navíc zakrýval Blažkovi výhled. Chvilku to vypadalo, že se míč vytočí ven, ale nakonec uhnul k tyči. Byl to můj první gól proti Spartě a ještě na Letné! Co si lze víc přát, když navíc potvrdil tři body," jásal mladý olomoucký útočník.

Přiznal také, že výkony Sigmy se pohybují po sinusoidě. "Jednou vyhrajeme, pak zbytečně ztratíme doma. Tyhle tři body určitě přinesly do kabiny pohodu," zdůraznil Hubník, který se stává oporou týmu.

Reklama

Související témata: