Hlavní obsah

Slavia ho prý chce zpět, Vukadinovič ale říká: Jablonec je priorita

Hrádek nad Nisou

Hned při prvním zápase letní přípravy si odbyl obnovenou premiéru v dresu fotbalistů Jablonce pravý záložník Vukadin Vukadinovič. Po návratu z hostování v pražské Slavii nastoupil za severočeský tým v Hrádku nad Nisou. A doufá, že si vybojuje místo v užším kádru, byť počítá s velkou konkurencí na místa v sestavě. „Jablonec je teď pro mě prioritou,“ svěřil se Vukadinovič v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: synotliga.cz

Vukadinovič je slávistický rychlík...

Článek

Jak hodnotíte svoje působení v pražské Slavii?

Z vlastního pohledu pozitivně. Dostal jsem se na hřiště v pětadvaceti ligových utkáních. Odehrál jsem prakticky všechno kromě kol, v nichž jsem chyběl kvůli kartám. Takže to bylo snad v pořádku - až na konečné umístění mužstva. Sezónu jsme začali dobře. Prvních pět kol jsme byli v laufu a už se říkalo, že budeme hrát nahoře. Nevím, jestli pak přišlo uspokojení, a přestali jsme bodovat. Každým dalším zápasem jsme byli pod tlakem. Je to prostě Slavia.

Proč jste v pražském Edenu nezůstal?

Ve smlouvě byla opce, jejíž uplatnění ve Slavii odkládali. Vrátil jsem se tedy do Jablonce. Je pravda, že mě ze Slavie znovu kontaktovali, že by mě chtěli zpátky. Uvidíme. Ale prioritou je pro mě Jablonec.

Jak prožíváte první dny přípravy?

Jsem rád, že jsem tady. Absolvovali jsme zátěžové testy a první zápas. A doufám, že budu bojovat o místo. Konkurence je ještě větší než ve Slavii. Tlačenice je i na postu pravého záložníka. Odešel sice Honza Kopic, který v Jablonci odvedl za čtyři roky velký kus práce, ale jsou tady další kluci - Masopust, Crnkič, Mingazov. Všichni mají stejně velkou kvalitu. Na pravé straně zálohy se cítím dobře, ale nevadí mi ani hrát zleva. Vezmu míč, jdu s ním dopředu na střed a připravím si ho na střelu.

Už jste předběžně uvažoval o jabloneckých plánech, co se týče týmových výsledků?

Je toho víc - Evropská liga, domácí liga, obhajoba v Poháru FAČR. Věřím, že Jablonec bude dál špičkovým mužstvem poté, jak dokázal prohánět Plzeň a Spartu. K tomu potřebujete mít široký kádr a hlavně zdravé hráče.

Co říkáte jako srbský fotbalista v české lize na senzační titul Srbska na mistrovství světa dvacetiletých na Novém Zélandu?

Skvělý triumf, vždyť porazili ve finále Brazílii! Klobouk dolů, co předvedli. V Srbsku je spousta šikovných hráčů a talentů. Takový úspěch jim i celému fotbalovému Srbsku jen prospěje. Znám pár kluků i ze srbské „jedenadvacítky", která startuje na mistrovství Evropy v Praze. Jejich zápas s Českem jsem ale v sobotu neviděl, protože jsme ve stejnou dobu hráli s Jabloncem v Hrádku.

Reklama

Související témata: