Hlavní obsah

Baroš už se ptal na zápisné. Mladíci mi tu nevykají, přivítal angažmá v Boleslavi

Mladá Boleslav

V neděli ráno nasedl v Praze do auta, za necelou hodinu parkoval na stadiónu v Mladé Boleslavi. Fotbalový útočník Milan Baroš započal svoji misi v týmu Středočechů, kterým se v pátek upsal na dva roky. „Ve všední den mi bude cesta trvat déle, plánuji, že budu z Prahy vyjíždět možná s dvouhodinovým předstihem," řekl Baroš v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: FK Mladá Boleslav

Milan Baroš si v neděli poprvé zatrénoval v Mladé Bolelavi.

Článek
Fotogalerie

Seznámení s novými spoluhráči proběhlo v pohodě, v kabině si se všemi podal ruku. „Příchod do české kabiny je samozřejmě jednodušší, odpadá jazyková bariéra. Navíc česká šatna je veselejší než ty zahraniční. Kluky znám, hrál jsem proti nim na jaře, jména pár mladých si sice budu muset ještě osvěžit, ale nebude problém. A přivítal jsem, že mi mladíci nevykali," pravil s úsměvem Baroš po nedělní dopolední fázi.

Ta obnášela hodinu v posilovně a hodinu na hřišti. Na trávníku stihl Baroš pár přihrávek, načež si obul tenisky a absolvoval zhruba půlhodinový výběh. Důvod? Boleslavští zahájili letní přípravu v pondělí 15. června, 33letý útočník musí tréninkové manko postupně dohnat. „Mám zatím individuální program, během čtyř dnů bych se měl zapojit do normálního tréninku," podotkl.

Do nacházejících přípravných duelů (v pondělí s Trenčínem v Lázních Bohdaneč, v úterý proti Slovanu Bratislava v Třemošnici) tedy ještě nezasáhne. „Milana bude mít na starosti kondiční trenér, předpokládám, že ve druhé části týdne se už bude připravovat s mužstvem," uvedl kouč Karel Jarolím.

Bude nosit dres s číslem 27. Jako v Baníku

Baroš bude v Boleslavi oblékat dres s číslem 27. „Bylo volné po brankáři Mírovi Millerovi, který v zimě odešel do Sparty. Milan si ale žádné speciální nenárokoval," uvedl sportovní sekretář Vladimír Rosenberger.

Někdejší útočník Liverpoolu nebo Galatasaraye Istanbul nosil sedmadvacítku i v uplynulé sezóně v Ostravě, která mu nenabídla prodloužení smlouvy, a on se posléze domluvil se Středočechy. „Dokonce jsem ji nosil v Baníku i zamlada. Bylo mi však jedno, jaké číslo teď dostanu," uvedl Baroš, jehož čeká příspěvek do týmové kasy, tzv. zápisné.

„Už jsem se kluků ptal, samozřejmě tam něco vypsaného je. Počítám s tím. Stejně i s tím, že částka s prvním startem ještě naskáče," usmál se Baroš, kterého klub oficiálně představí na pondělní tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: