Hlavní obsah

Kadlec by mohl s Ajaxem stát Spartě v cestě do Ligy mistrů, Krejčího chce Newcastle

dos, zpSport.cz

Mohli být spokojení, ale jen chvilku. Český reprezentant Václav Kadlec byl v sobotním duelu mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let se Srbskem (4:0) na Letné pod drobnohledem Ajaxu Amsterdam. Nizozemský vicemistr vyslal do Prahy delegaci na nejvyšší úrovni - Kadlece sledovali trenér Frank de Boer, ředitel klubu Marc Overmars a finanční ředitel Jeroen Slop. Předmět jejich zájmu se však zranil a v 29. minutě utkání pro něj malé EURO skončilo. Ladislava Krejčího pak sleduje Newcastle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec (v bílém dresu) a Srb Aleksandar Pantič při ME hráčů do 21 let v Praze na Letné.

Článek

Byl by to gól. Soupeřem pražské Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů může být Ajax Amsterdam. A pokud by tak los určil, na Letnou by už v barvách nizozemského vicemistra mohl dorazit také Václav Kadlec, který devíti jarními góly pomohl Spartě aspoň k druhé příčce v české lize a tím pádem postupu do nemistrovské části kvalifikace o Ligu mistrů...

„Ajax vyslal do Prahy silnou delegaci, aby sledovala právě Kadlece," informuje Voetbal International a další nizozemská média.

Kadlec je kmenovým hráčem Eintrachtu Frankfurt a v Nizozemsku má dobrý zvuk od doby, kdy před třemi lety pomohl Spartě třemi zásahy v play off Evropské ligy vyřadit Feyenoord.

Minulou zimu o něj projevil zájem Eindhoven, ale Eintracht mu nakonec schválil až hostování ve Spartě, odkud do Frankfurtu přestoupil. Letenští by o Kadlece stáli i dál, vykoupit z Německa ho však těžko mohou - a teď dostali silného soupeře...

Srníček doporučil Newcastlu Krejčího

Jenom na lavičce náhradníků proseděl duel se Srbskem další sparťan z reprezentačního áčka Ladislav Krejčí. Právě končící sezóna mu nevyšla podle představ, přesto je také o něj zájem v zahraniční.

Britská média informují o tom, že na levého záložníka se zaměřil Newcastle. Jakýmsi prostředníkem je trenér sparťanských brankářů Pavel Srníček, který v United odchytal dlouhých osm let. Klubu doporučuje Krejčího, mladému záložníkovi zase klub.

„Mluvili jsme spolu o přestupu, o Newcastle se samozřejmě zajímal. Řekl jsem mu o klubu všechno možné. Nevím, jestli v létě přestoupí, ale kdyby náhodou, doporučím mu Newcastle," cituje Srníčka server Chronicle live.

Cena Krejčího, o které se na ostrovech spekuluje, je na české poměry nadprůměrná - od pěti až do osmi miliónů liber, což je 190 až 300 miliónů korun!

Reklama

Související témata: