Hlavní obsah

Sparta vítá ztraceného syna Hušbauera, na dobré cestě jsou Mazuch a Frýdek

Praha
Aktualizováno

Zvučná jména chce během léta přivést fotbalová Sparta, která v pondělí zahajuje přípravu. V úterý se k týmu připojí reprezentant Josef Hušbauer, jemuž nejspíš skončí hostování v Cagliari. Trénovat s Letenskými bude také obránce Ondřej Mazuch z Dněpropetrovsku. A na dobré cestě je také návrat lvíčete Martina Frýdka, za něhož by měla do Liberce odejít hráčská náhrada. Na testy přichází maďarský talentovaný záložník Miklós Kitl z Kecskemétu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Hušbauer oslavuje druhý gól svého týmu během utkání na Dukle.

Článek
Fotogalerie

První dvě posily už s českým vicemistrem přípravu zahájily. Útočník Francis Litsingi z Teplic a obránce Markus Steinhöfer z Aalenu. Jistý je také příchod nigerijského útočníka Kehinde Fataie, který naposledy působil v rumunské Astře Giurgiu.

„Tím ještě nekončíme, s dalšími hráči jednáme. Třeba s dalším zahraničním útočníkem, abychom měli víc alternativ pro případ, kdy není k dispozici David Lafata. Na gólové hráče jsme se zaměřili, navíc hlavně doma bychom chtěli hrát na dva útočníky," avizuje trenér Zdeněk Ščasný.

Zvýšit produktivitu by měl samozřejmě také Hušbauer. Do Itálie odcházel jako první záložník, který v české lize dokázal získat korunu krále střelců. „Zažil tady skvělou sezónu a věříme, že góly bude dávat znovu. Zatím je domluveno, že s námi může trénovat," říká trenér.

Také Frýdek Letnou dobře zná

Reprezentační obránce Ondřej Mazuch je po zranění, Martin Frýdek si úspěšně vede na šampionátu do 21 let.

„Věřím, že spolupráce s Ondrou skončí přestupem, pomoci by nám mohl tak ve druhé polovině srpna. A na dobré cestě je také Martinův příchod," těší se kouč Ščasný. Za letenského odchovance Frýdka by měla do Liberce zamířit hráčská náhrada. Třeba stoper Ondřej Švejdík, který minulou sezónu ve Spartě moc nehrál.

Z hostování se vracejí Matěj Hybš, Adam Jánoš, Tomáš Přikryl, Michal Breznaník, Kamil Vacek, Jan Sýkora a Roman Polom. Z juniorky se k áčku připojili Jakub Moravec a Lukáš Juliš.

Největší ztrátou je naopak reprezentační obránce Pavel Kadeřábek, který přestoupil do Hoffenheimu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice