Hlavní obsah

Fotbalisté Liberce zahájili přípravu i s posilou Folprechtem. Vrátí se Rabušic?

Liberec

Fotbalisté Liberce zahájili v pondělí dopoledne letní přípravu na nadcházející sezónu nejen s novým trenérem Jindřichem Trpišovským, ale také s první posilou. Do Slovanu zamířil záložník Zdeněk Folprecht, který stejně jako kouč naposledy působil na Žižkově. S Libercem podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Záložník Zdeněk Folprecht, nová posila Slovanu Liberec.

Článek
Fotogalerie

Třiadvacetiletý Folprecht má v lize zatím na kontě 19 startů za Spartu, Brno a Žižkov, za který hrál naposledy druhou ligu. "Jsem plný očekávání. Snil jsem o tom, že si jednou zahraju evropské poháry. Snad se to splní," řekl Folprecht novinářům.

Trpišovský ho vedl na Žižkově. "Liberec měl o mě zájem bez ohledu na trenéra, ale nezastírám, že je pro mě výhodou, že jej znám a víme, co od sebe můžeme očekávat," uvedl Folprecht.

"Potkali jsme se někdy v patnácti šestnácti letech, když jsem byl ve Spartě v dorostu. Shodou okolností jsme spolu působili i na Žižkově a doufám, že ta naše plodná spolupráce bude pokračovat," dodal Folprecht.

Přijde Švejdík?

Liberec vstoupil do přípravy i s dalšími změnami. Kariéru ukončil stoper Erich Brabec, z hostování se do Sparty vrátil Slovák Michal Breznaník a jeho krajan Tomáš Ďubek přestoupil do Ružomberku.

Brzy by mohly v kádru nastat ještě další změny. Přijít by mohl stoper Ondřej Švejdík z pražské Sparty, Letenští se zase zajímají o libereckého záložníka Martina Frýdka, který září na evropském šampionátu jednadvacítek.

"Jediný, s kým v tuhle chvíli vyjednáváme o nějakých vzájemných transferech, je Sparta. Jedním z hráčů, o kterých se v této věci diskutuje, je Ondra Švejdík. Je to hodně otázka toho, v jakém stavu bude jednání o Martinu Frýdkovi," řekl novinářům sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.

Slovan chce zpět Rabušice

Liberečtí zjišťují situaci okolo útočníka Michaela Rabušice, který před rokem a půl zamířil do Itálie. Ve Veroně se příliš neprosadil a byl na dvou hostováních v nižší soutěži.

"S Michalem jsem permanentně v kontaktu. Já si to představit umím, otázkou je, jaké představy budou mít Italové. Michal by se tomu nebránil, potřebuje se zase nakopnout. Ale jsem dost opatrný, jednání nebudou jednoduchá. Ale pokusíme se," řekl Nezmar.

Rabušic dorazil v pondělí do liberecké kabiny. "V rámci dovolené se snaží něco udělat, aby byl co nejvíc fit," dodal s úsměvem Nezmar.

Do přípravy by se měl postupně zapojit i brankář Ondřej Kolář, který jaro promarodil. "Měl neustálé problémy s achilovkou. Minulý týden mu sundali dlahu, uvidíme, jaká bude reakce nohy na zátěž. Pokud by to bylo špatné, pozice brankáře by pro nás byla hodně ožehavé téma," řekl Nezmar.

Reklama

Související témata: