Hlavní obsah

Už žádné grilování! Žhavá posila Sparty musí znovu vyprávět, jak podpálila Feninův byt

Některé historky jsou prostě nesmrtelné a jejich protagonisty dostihnou i po letech. Jako Markuse Steinhöfera. Německý fotbalový obránce přichází do Sparty nahradit reprezentanta Pavla Kadeřábka. Stejně ale všechny v první řadě zajímá, jak to bylo, když v roce 2008 během angažmá ve Frankfurtu při grilování na balkóně podpálili byt českého spoluhráče Martina Fenina. „Už žádné grilování! Nové spoluhráče vezmu při zápisném radši do restaurace,“ směje se devětadvacetiletý cestovatel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý obránce Markus Steinhöfer během prvního tréninku s fotbalisty Sparty na Strahově.

Článek
Fotogalerie

Tak jakpak to bylo, když jste zapálili Feninův byt?

„Věděl jsem, že tahle otázka přijde... A tušil, že po tehdejším grilování jsem asi známý i v Česku," usměje se Markus Steinhöfer.

„Teď už je to vtipná historka, ale tehdy mi moc do smíchu nebylo. Pravda, s Martinem jsme ve Frankfurtu docela řádili. A shodou okolností mi před třemi dny napsal: Vítej v Praze," vypraví.

Jednou se pořádně spálil, na oheň už si teď dává velký pozor. „Ne, žádné grilování v Praze nebude. Od té doby už radši negriluji," ujišťuje.

Dal na Kováče, který mu Spartu doporučil

Rodák z bavorského Weissenburgu přichází z Aalenu, hrál ale také za Mnichov 1860, Frankfurt, Kaiserslautern, Salcburk, Betis Sevilla a Basilej. „Přichází jako náhrada za Pavla Kadeřábka a další alternativu na pravý kraj obrany ještě hledáme. Poslední sezónu neměl Markus výraznou, jinak ale má vynikající historii," avizuje kouč Zdeněk Ščasný.

S Basilejí získal Steinhöfer tři mistrovské tituly a působil tam se sparťanským stoperem Radoslavem Kováčem.

„Mluvil jsem i s několika dalšími kluby, ale do začátku byla největším favoritem Sparta. Radek mi ji doporučil a řekl o klubu hodně věcí. A já mu věřím. Od začátku se tady cítím jako doma," pochvaluje si posila.

Hrál i Ligu mistrů, strach nemá

Zvládne však zacelit mezeru po odchodu jednoho z klíčových hráčů týmu?

„Bude těžké nahradit hráče, jakým je Kadeřábek. Myslím však, vlastně vím, že na to mám, protože jsem hrál ve velkých klubech a něco s nimi vyhrál. Toho se nebojím."

Steinhöfer si troufá, přestože přichází z druhé bundesligy. S Aalenem navíc sestoupil do třetí nejvyšší soutěže. „Poslední rok a půl by trochu náročnější, ale ve fotbale nemůžete být pořád nahoře. Třeba v Basileji jsem získal tři tituly a hráli jsme také Ligu mistrů," poukazuje žhavá nová tvář Sparty.

Reklama

Související témata: