Hlavní obsah

Manažer Paska mě dával do Sparty několikrát, ale to by nešlo, smál se Baroš

Mladá Boleslav

V pátek podepsal s Mladou Boleslaví dvouletý kontrakt, v neděli absolvoval s novými spoluhráči premiérový trénink. Dnes útočníka Milana Baroše Středočeši oficiálně představili. „Jednání s klubem bylo korektní, otevřené, jednalo se na rovinu. Vlastně jsem se ani nerozhodoval, měl jsem rychle jasno,“ řekl na tiskové konferenci, který skončil v Baníku Ostrava poté, co mu klub nenabídl prodloužení smlouvy.

Milan Baroš v novém působištiVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Byly ve hře i jiné nabídky?

Nabídky samozřejmě byly, i ze zahraničí. Po dvanácti letech v cizině se mi však už nechtělo nikam cestovat, speciálně ne do vzdálených destinací. Preferoval jsem zůstat blízko domova, což Boleslav splňuje.

Bydlíte v Praze. Byly tedy ve hře i pražské kluby? Mluvilo se o Slavii a Spartě.

S Boleslaví to bylo od počátku tak korektní a na férové domluvě, že jsem po dvou dnech řekl svému manažerovi panu Paskovi, že jsem se rozhodl pro Boleslav. Další šlo mimo mě, jiné nabídky mě potom už nezajímaly.

Rozhodl i vztah fanoušků Baníku k těm z jiných klubům, například k těm sparťanským?

Sami dobře víte, jaká je rivalita mezi Baníkem a třeba Spartou. Pan Paska mě do Sparty zkoušel dát několikrát, ale já jsem mu řekl, že to prostě nejde. (směje se) Nechtěl bych ale říct, že to je hlavní důvod, proč jsem šel do Boleslavi. Tím je, že jde dlouhodobě o atraktivní, ambiciózní klub.

Mezi fanoušky se stále hovoří o vašem odchodu z Baníku. Uvedl jste, že jste od něj nedostal nabídku. Šéf Ostravy Šafarčík nyní uvedl, že jste byli v kontaktu, že jste vzkázal z dovolené, že nechcete v Baníku pokračovat. Jak to tedy bylo?

Je to jednoduché. Kdyby jednání Baníku bylo stejně tak korektní a rychlé, jak to udělala Mladá Boleslav, myslím, že by to bylo dneska jinak. Neměl jsem problém hrát dál v Ostravě klidně zadarmo, z Ostravy jsem neutíkal. Vyrostl jsem tam, klidně bych tam pokračoval. Ale žádnou nabídku jsem nedostal. A zopakuju to klidně několikrát, protože je to pravda.

Jste srdcař Baníku. Jaké to bude proti němu nastoupit?

Soustředím se momentálně na Boleslav. Baníku přeju to nejlepší, klukům, ať se jim v sezóně daří. Přeju fanouškům, ať mají radost z klubu dál. Ale teď jsem hráčem Boleslavi a budu odvádět stoprocentní práci pro Boleslav.

Je pro vás motivací zahrát si po delší době evropské poháry? Boleslav bude hrát kvalifikaci o Evropskou ligu.

Samozřejmě, je to velká motivace, kterou bych rád využil. Projít předkoly bude nesmírně těžké, ale věřím, že se to může povést. Boleslav má velké ambice, navíc přicházejí zajímaví hráči, myslím, že by to pro nás mohla být dobrá sezóna.

Ve druhé polovině jara jste byl zraněný, jak jste na tom nyní?

Jsem v pořádku, sval jsem doléčil. Trénoval jsem už v týdnu před koncem ligy naplno. O dovolené jsem neležel na pláži, chodil jsme běhat. Během týdne bych měl manko dohnat, neměl jsem nikdy problém se dostat do kondice.

Reklama

Související témata: