Hlavní obsah

Příbram zahájila přípravu i s Bednářem

Příbram
Aktualizováno

Fotbalisté 1. FC Příbram zahájili v pondělí přípravu na novou sezónu i s útočníkem Romanem Bednářem, který dal na jaře v dresu Středočechů sedm ligových gólů a pomohl jim k pátému místu v tabulce. S mužstvem se připravuje i ofenzívní záložník či útočník Martin Fillo. Oba jsou však na hostování. První ze Sparty a druhý z Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš

Článek

„O jejich setrvání, stejně jako o příchodu Jakuba Řezníčka na hostování z Mladé Boleslavi, nyní jedná šéf klubu Jaroslav Starka, snad bude úspěšný. O všechny tři mám velký zájem," přál si příbramský kouč Pavel Tobiáš.

Z hostování se vrací brankář Aleš Hruška, který strávil sezónu v Mladé Boleslavi. Ten dostal o týden delší dovolenou, protože byl s reprezentací na Islandu. Kouč si vzal do přípravy i další mladé hráče ze stříbrné juniorky a mistrovského dorosteneckého celku. „Práce s mládeží se v Příbrami daří, akademie funguje výborně, máme kam sáhnout. Chceme do mužstva zapracovat i další mladé hráče, což ale nějakou chvíli trvá," konstatoval Tobiáš.

Zeman i Nitrianský jsou pryč

Z kádru odešlo celkem deset borců. „Z hráčů, kteří se podíleli výrazně na jarním úspěšném tažení, odešli Martin Zeman do Sionu, Milan Nitrianský do Avelina, Marián Kelemen se vrátil na Slovensko a Aleš Matějů přestoupil do Plzně, které už patří i Jan Suchan, ale toho nám Viktorie půjčila na hostování," vypočítal Tobiáš. „Z Plzně máme také na hostování záložníky Matěje Končala a Davida Štípka, zkoušíme pravého beka z Jižní Koreje Kima. Uvidíme, jestli přijde ještě někdo další," konstatoval kouč.

Nejbližších čtrnáct dní se Příbram bude připravovat doma, kde má optimální podmínky. „Plánujeme i týdenní alpské soustředění v rakouském Kaprunu. Po návratu už budeme jen dolaďovat a hrát přípravné zápasy. V nové sezóně chceme navázat na úspěšné jaro," zdůraznil trenér Tobiáš.

Reklama

Související témata: