Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy začali přípravu s dvěma novými tvářemi

Jihlava

Ve značně pozměněném složení se dnes v podvečer sešli po dovolené k prvnímu tréninku fotbalisté Vysočiny Jihlava. Trenér Luděk Klusáček přivítal i dvě nové posily, útočníka Pavla Dvořáka z Hradce Králové a středopolaře Marka Opluštila z Viktorie Žižkov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jihlavy Luděk Klusáček.

Článek

"Čeká nás hned na úvod přípravy náročný program. V úterý hráči podstoupí funkční a diagnostické testy v Praze a hned ve středu hrajeme proti Slovanu Bratislava a ve čtvrtek proti Dukle Praha. Ke kondiční přípravě se dostaneme až v příštím týdnu," uvedl jihlavský kouč Luděk Klusáček, který si hodně slibuje od herního soustředění v lázních Geinberg v Horním Rakousku.

"V Rakousku se už zaměříme více na fotbalovou stránku. Její součástí budou i dvě utkání se zahraničními soupeři," dodal Klusáček.

Kromě posil Dvořáka a Opluštila jsou nyní v Jihlavě na zkoušku obránci Martin Sladký z druholigového Táborska a Petr Chyla z Kroměříže. V úterý dorazí do Jihlavy další zadák Daniel Addo z Ghany. Z hostování ze Sokolova se vrátili útočníci Vojtěch Přeučil a z Kolína Jakub Teplý a také brankář Luděk Vejmola, jenž ale na prvním tréninku ze zdravotních důvodů chyběl, stejně jako Patrik Demeter a Ondřej Šourek. Až ve čtvrtek se připojí k týmu Jakib Fulnek. Z jarního hostování v přestup se změnilo také jihlavské působení středopolaře Petra Nerady z Bohemians 1905.

Do letní přípravy se zapojili také čtyři mladíci z vlastní líhně: stoper Dominik Pedro, středopolař David Klusák a útočníci Tomáš Duba a teprve osmnáctiletý dorostenecký reprezentant Jiří Klíma.

Oproti uplynulému ligovému ročníku v kádru chybí kromě úspěšného střelce reprezentační jednadvacítky Jana Klimenta také brankář Jaromír Blažek, jenž ukončil aktivní kariéru. Do Plzně na hostování zamířil Tomáš Kučera a do Sparty se po skončení hostování vrátili Matěj Hybš s Adamem Jánošem.

Reklama

Související témata: