Hlavní obsah

Italské angažmá Hušbauera zklamalo, teď se léčí českými srandičkami

Praha

Shánějí posily po celém světě, tou zásadní by přitom mohl být navrátilec, který v kabině chyběl jen půl roku. V úterý už s fotbalisty Sparty znovu trénoval také záložník Josef Hušbauer, jenž předčasně končí hostování v italském Cagliari. Angažmá v Serii A ho pořádně zklamalo. Tým sestoupil, hlavně však šlo o to, že český reprezentant v něm nedostal pořádnou šanci. Jen třikrát střídal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer (vlevo) a Roman Bednář s pohárem pro mistra ligy. Hušbauer má ve Spartě na co navazovat...

Článek

Tak docela ještě zpátky není. Má povolení s mužstvem trénovat, Sparta ještě musí dojednat s Cagliari předčasné ukončení hostování. „Věřím, že se kluby dohodnou, záleží jen na detailech," avizuje pětadvacetiletý Josef Hušbauer v rozhovoru pro klubovou televizi.

Rád by navázal na sezónu 2013/2014, v níž získal se Spartou double a stal se nejlepším ligovým střelcem.

Tím spíše, že jaro v Itálii neměl vůbec vydařené. „Přicházel jsem už ve chvíli, kdy hráli o záchranu, s tím jsem počítal. Čekal jsem ale, že mi dají aspoň tři, čtyři šance v zápasech, když už bylo znát, že kluci jsou hodně dole a chtělo by to změnu. Přestože mě tam měli, změnu neudělali, což mě zaskočilo. Z tohoto hlediska velké zklamání," netají Hušbauer.

Italský fotbal ho vůbec nenadchl

Na druhou stranu poznal Itálii, její soutěž a trochu pochytil i jazyk. Z italského fotbalu však nadšený nebyl. „Čekal jsem, že se tam bude hrát hlavně po zemi, ale kdepak. Hodně nakopávání, spousta soubojů - i když jsme hráli s Interem či AS Řím," podivuje se.

O to víc je rád, že se vrátil domů. A věří, že ve Spartě zase začne hrát a dávat góly, kterých má v české lize na účtu 39.

„Jsem na legrácky a to mi v Cagliari chybělo. Italové jsou hodně přátelští, ale na extra srandičky si nepotrpí. Na ty došlo až ke konci, když bylo jasné, že už se padá. Tady v Čechách je to vždy o něčem jiném," těší se hráč, který získal korunu krále střelců jako jediný záložník v historii samostatné české ligy.

„Pepík na jaře moc nehrál, ale zažil tady skvělou sezónu a věříme, že góly bude dávat znovu. Zatím je domluveno, že s námi může trénovat. Bude to každopádně další posila," doufá trenér Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články