Hlavní obsah

Posily? Buď to vyjde, nebo ne, neláme si hlavu nový teplický trenér Vavruška

Dubí

Prohrou 2:3 s Varnsdorfem vstoupili fotbalisté FK Teplice do série přípravných zápasů na nadcházející sezónu. Takže premiéra nového trenéra Davida Vavrušky zřejmě nedopadla podle jeho představ. Přesto teplický kouč po zápase v Dubí u Teplic zachoval klidný přístup a spíš se zamýšlel nad tím, jak dál sladit sestavu pro podzimní boje.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kouč David Vavruška na tréninku Teplic

Článek
Fotogalerie

Zklamal vás výsledek v zápase proti celku z druhé nejvyšší soutěže?

Přiznám se, že je pro mě v tuto chvíli nepodstatný. Potkali jsme se se soupeřem, který je na rozhraní první a druhé ligy. Ostatně Varnsdorf na jaře skončil v tabulce druhý a měl právo na postup mezi elitu. Pro nás je základní věcí, abychom dali do kupy herní projev. A chci poznat hráče, jak se chovají v kritických situacích.

Jak se vám jeví francouzský pravý obránce Drame?

Je typem z beků, kteří nám chybí celorepublikově. Nebojí se hrát pod tlakem, poradí si s míčem, vyveze jej dopředu, prostě francouzská škola. Jestli to bude stačit na ligovou sestavu, uvidíme podle dalšího průběhu přípravy. Má zatím našlápnuto.

A co útočná fáze po návratu Bratanoviče z Bohemians Praha 1905?

Konkurence je velká a hráči o místa musí zabojovat. Jsou tady Potočný, Kapolongo, na podhrotu může hrát Hora. Uzdravil se Jindráček a vepředu zkoušíme i Chukwumu, který je použitelný na více postech.

Vyhlížíte posily? A jsou některé takříkajíc na cestě?

Není to jednoduché. Ale nejsem netrpělivý. Buď to vyjde, nebo ne. Jsem zvyklý pracovat s tím, co je k dispozici, a vytěžit maximum. Abych někam přišel a najmenoval deset hráčů, které chci - tak to ne. Nejsem nervózní z ničeho.

Jak se cítíte v novém působišti?

Beru to v klidu. Předtím jsem v Teplicích dlouho nebyl, takže si to užívám (úsměv).

Reklama

Související témata: