Hlavní obsah

Fotbalová Sparta hlásí posilu, do útoku přichází Portugalec Paixao

Praha

Zahraniční posilu do ofenzivy ohlásila fotbalová Sparta na svém oficiálním webu. Řady hráčů trenéra Zdeňka Ščasného na dva roky rozšířil portugalský útočník Marco Paixao. Za třicetiletého borce nemusela Sparta platit, na Letnou přichází jako volný hráč.

Foto: Sparta.cz

Marco Paixao bude příští dva roky oblékat dres Sparty.

Článek

Paixao je odchovancem FC Porto, zahrál si ale ve Španělsku za Logroňěs, ve Skotsku za Hamilton, v Íránu za Naft Teherán či na Kypru za Ethnikos Achnas. Poslední dvě sezóny Paixao působil v polském klubu Slask Vratislav.

„Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal smlouvu právě se Spartou. Těším se na tuhle novou výzvu a věřím, že pomůžu klubu svými výkony splnit cíle," řekl Portugalec, jenž v polské nejvyšší soutěži nastřílel 34 branek v 66 zápasech.

Ščasný může Paixaa použít jako hrotového útočníka nebo záložníka. „Rád jsem na správném místě ve správnou chvíli a dávám góly. To je nejdůležitější pro každého útočníka," uvedl Paixao, jenž se ve Vratislavi naučil polský jazyk a očekává, že se brzy dorozumí i česky.

Paixao je čtvrtou sparťanskou posilou. Na Letnou již přišli teplický Franc Litsingi, obránce Markus Steinhöfer z německého Aalenu a nigerijský útočník Kehinde Fatai z rumunského klubu Astra Giurgiu.

Reklama

Související témata: