Hlavní obsah

Dukla zamíří v přípravě i do Skotska za slavným protivníkem. Teď ji zasáhla smutná zpráva

Josef PešoutSport.cz

Hráči pražské Dukly a Teplic uctili památku zesnulého legendárního fotbalisty Josefa Masopusta minutou ticha a černými páskami na rukávech při vzájemném přípravném zápase v Modré u Děčína. I tímto způsobem vzdali hold vynikajícímu sportovci, který v tehdejší československé fotbalové lize hájil barvy obou zmíněných klubů. Trenér Dukly Luboš Kozel se při rozhovoru pro Sport.cz po utkání proto nejprve vyjádřil i k této smutné události.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel

Článek

Jak současný ligový tým z Julisky vnímá úmrtí pana Masopusta?

Zápas s Teplicemi s připomenutím jeho skonu jsme brali jako první poctu Josefu Masopustovi. Vím, že bydlel kousek od našeho stadiónu a pokud to šlo, nechyběl na žádném domácím utkání Dukly. Když mu to zdravotní stav dovolil, chodil na zápasy až do nedávné doby. Blahopřál nám před několika lety k postupu do první ligy, na Dukle mu vždycky záleželo. To, co se stalo, je velká ztráta nejen pro Duklu, ale celý český fotbal. V den oficiálního rozloučení na Julisce budeme sice s týmem bohužel na soustředění v Rakousku, ale jsem přesvědčen, že to bude důstojné loučení, hodné tomu, jaký fotbalista a člověk odešel. Určitě mu jako mužstvo společně s diváky vzdáme významný hold při prvním mistrovském střetnutí v nové sezóně.

Takže přejděme k aktuální přípravě Dukly. Jak hodnotíte vítězný zápas s Teplicemi 4:1 v Modré?

Hrálo se přes poledne ve vedru a myslel jsem si, že to v kombinaci s náročným programem v těchto dnech zanechá na hráčích větší stopy. V úterý jsme měli dva tréninky a předpokládal jsem, že zápas s Teplicemi bude těžší, než nakonec ukázal výsledek. Ale kluci se s tím poprali velmi dobře. Naše vítězství bylo zasloužené. Nechceme se ale chlácholit, že vyhráváme.

Co vás čeká dál?

V pátek odlétáme do Skotska, kde se v sobotu střetneme se Celtikem Glasgow, tamním mistrem a účastníkem Ligy mistrů. Potkali jsme s nimi na soustředění loni v Rakousku a asi se jim to líbilo, že nás pozvali přímo do Skotska. Mělo by se hrát na stadiónu před deseti tisíci diváky. Pro naše hráče to může být obrovský zážitek i svým způsobem čest být hostem na půdě tak slavného klubu.

Jak to vypadá s hráčským kádrem?

Jsme momentálně kompletní, když chybí jen Matěj Hanousek po evropském šampionátu „jedenadvacítek". Zapojí se za pár dní. Věřím, že ještě jeden nebo dva hráči, o které máme zájem, přijdou. Naopak hostování ukončil ofenzivní hráč Honza Blažek. Ale po uzdravení Nestora a Krmenčíka, kteří scházeli celé jaro, je počet útočníků dostačující.

Prý byste mohl dostat nabídku na trenérský post u reprezentační „jedenadvacítky", pokud by ji odmítl žhavý kandidát Vítězslav Lavička. Co o tom soudíte?

Pokud vím, tak byl osloven Víťa Lavička a víceméně se stane trenérem. Já jsem pod smlouvou v Dukle a otázka na dotyčné téma je ohledně mě bezpředmětná.

Reklama

Související témata: