Hlavní obsah

V přípravě se nám zatím daří, libuje si Mareš z pražské Dukly

Modrá u Děčína

Ofenzivní fotbalový záložník Jakub Mareš nastoupil v minulé sezóně v dresu pražské Dukly do sedmadvaceti ze třiceti prvoligových zápasů. O to, aby dál patřil do nejužšího kádru mužstva, bojuje i během letní přípravy. V duelu s Teplicemi v Modré u Děčína vstřelil vedoucí gól Dukly a přispěl k vítězství 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Mareš z Dukly na archivním snímku

Článek

Jak jste přistoupili k utkání se severočeským týmem?

Pro nás to bylo určitě přínosem. Chtěli jsme odehrát další kvalitní střetnutí, což se snad splnilo. Každá konfrontace s první ligou je potřebná. Víme, že nový teplický trenér David Vavruška vnáší do herního projevu svého týmu dynamiku. A právě proti takovému stylu potřebujeme hrát co nejvíce, abychom si zvykli na hru soupeře. Navíc v areálu v Modré jsou výborné podmínky.

Co říkáte na dosavadní průběh a intenzitu letní přípravy Dukly?

Snad můžeme být s výsledky spokojeni. Vysoko jsme porazili Jihlavu, která ale nastoupila v kombinované sestavě. Poměřili jsme se i se slovenským mistrem Trenčínem, který je silným mužstvem a chystá se na předkolo Ligy mistrů se Steauou Bukurešť. I přesto jsme Trenčín zdolali díky standardním situacím. A těší mě i skalp Teplic.

Na jakém postu vás diváci uvidí v pražském celku v příští sezóně?

Vyhovuje mi místo krajního záložníka, nebo i úloha křídla či hráče pod hrotem. Hlavně chceme hrát svoji hru jako tým.

V kádru Dukly patříte k nejzkušenějším. Můžete charakterizovat atmosféru v kabině?

Je pravda, že mám v lize odehráno na dvě stě deset zápasů. Soustředím se hlavně na probíhající přípravu. V týmu je dost cizinců, ale dokážeme si poradit na hřišti a taky v šatně je všechno v pohodě.

Je cílem mužstva dál produkovat ofenzivní fotbal? A na jaké umístění pomýšlíte?

Myslím, že máme na to, abychom předváděli útočnou hru. Vepředu hraje Beauguel, uzdravil se Nestor, pracovitý je Manzia. A velké dispozice znovu prokazuje Tomáš Berger. Doufám, že by se ze Sparty mohl ještě vrátit Tomáš Přikryl, který už v Dukle na jaře hostoval. Zkusíme vylepšit loňské šesté místo v tabulce, ale nebude to lehké.

Reklama