Hlavní obsah

Frýdek už je znovu sparťanem, do Liberce za něj putuje Sýkora

Aktualizováno

V dresu lvíčat se na domácím šampionátu do 21 let předvedl výbornými výkony. Odměna je sladká, letenský odchovanec Martin Frýdek se dočkal návratu do fotbalové Sparty, kam přestupuje z Liberce. Opačným směrem jde do Slovanu na přestup ofenzivní záložník Jan Sýkora. Sparta to oznámila na svém webu s dovětkem, že formální záležitosti obou transferů se dolaďují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Jakub Brabec a liberecký záložník Martin Frýdek se znovu scházejí na Letné...

Článek

Rychlý návrat ztraceného syna. Martin Frýdek v zimě roku 2013 přestoupil společně s Davidem Pavelkou do Liberce v rámci transferu Lukáše Váchy na Letnou. Teď se syn známého vicemistra Evropy z roku 1996 a sparťanský odchovanec po dvou a půl letech vrací na Letnou.

Třiadvacetiletý fotbalista podepíše na Spartě tříletou smlouvu. Frýdek na Letné vyrostl po boku Ladislava Krejčího či Pavla Kadeřábka. V zimní přestávce sezóny 2011/2012 absolvoval přípravu s A týmem a v této sezóně si připsal také první dva starty v nejvyšší české soutěži.

Stává se dalším hráčem, jehož Sparta po čase zase kupuje zpátky...

"Je to osud Sparty, byť to může jednotlivě vypadat nelogicky. Máme spoustu mládežnických reprezentantů, vychováváme je i pro jiné kluby. Vždy proti nám nastupuje mnoho hráčů, co prošli Spartou. V lize jich působí asi padesát. Nemůžeme prostě všechy kvalitní odchovance držet pod smlouvou," reaguje majitel klubu Daniel Křetínský.

"Volíme tedy hostování, jindy přestup do klubu, u něhož máme na hráče předkupní právo. Umožňuje nám to stáhnout si jej, když se mu daří. A neznamená to, že na tom automaticky finančně tratíme. Když si sečteme jeho plat po dobu působení v druhém klubu, je to někdy i naopak," dodává Křetínský.

Univerzální Frýdek se stal v Liberci jedním z klíčových hráčů a zahrál si také evropské poháry. V dresu Slovanu odehrál za dvě a půl sezóny 64 zápasů, vstřelil dvě branky a připsal si třináct asistencí. Na nedávném mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let patřil ke klíčovým hráčům české reprezentace.

Reklama

Související témata: