Hlavní obsah

Sparta - Třinec 5:0Lafata je zavřený v posilovně, nové tváře Sparty se už činí místo něj

Aktualizováno

Zajímavou podívanou nabídli fotbalisté pražské Sparty divákům ve svém prvním utkání letní přípravy. Na Strahově porazili druholigový Třinec 5:0 a vyzkoušeli si rozestavení 3-5-2, jež chce trenér Ščasný mužstvo naučit. Své první trefy ve sparťanském dresu zaznamenali nováčci Fatai a Steinhöfer. Druhé utkání, ve kterém za letenský celek nastoupili hráči z juniorského týmu, skončilo 1:1. Mladá Boleslav v přípravě podlehla rumunskému Targu Mures 0:2, Brno ve dvou duelech proti Hradci Králové jednou prohrálo a v odvetě zvítězilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Praha Kehinde Fatai během přípravného utkání s Třincem.

Článek
Fotogalerie

Zatím se musejí obejít bez kapitána, který se zranil v přípravě na reprezentační duel s Islandem a teď honí čas, aby stihl start nové sezóny.

„Prognóza je příznivá, tak za dva týdny bych se mohl připojit k mužstvu. Zatím jen běhám, plavu a posiluju," líčí svůj stav David Lafata. V kabině je řada nových tváří, jejich fotbalové kvality však kapitán ještě nezjistil. „Běhají hezky, ale víc nevím, protože já jsem jinak pořád zavřený v posilovně," usmívá se rezignovaně.

Nováčci se tedy musí činit místo kanonýra. A v prvním letním utkání jim to šlo. Skóre otevřel Nigérijec Fatai, vzápětí se přidal také Němec Steinhöfer. Další góly přidali starousedlík Dočkal z penalty a Breznaník, navrátilec z Liberce. Po přestávce skóre uzavřel reprezentant Krejčí.

Premiéru si odbyli také Konžan Litsingi a Portugalec Paixao.

Blíží se odjezd do Rakouska

„Nováčky zatím nechci hodnotit. Nepředvedli nic, co bych neznal již z tréninku. Měli jsme je odsledované, věděli jsme, proč je bereme. Naše hra měla zpočátku tvář a kvalitu, s větším počtem střídání se pak přece jen vytratila. Z prvního zápasu bych ale nic nevyvozoval," hodnotil kouč Zdeněk Ščasný.

V pátek mužstvu v kabině oznámí nominaci na soustředění do Rakouska, kam vezme 24 hráčů do pole a tři brankáře.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - Třinec 5:0 (4:0)
Branky: 25. Fatai, 37. Steinhöfer, 43. Dočkal z pen., 45. Breznaník, 84. Krejčí.
Sestava Sparty: Štěch - Mareček (46. Brabec), Polom, Costa - Steinhöfer (59. Chvátal), Vácha (46. Konaté), Hušbauer, Dočkal (46. Shala), Breznaník (46. Krejčí) - Litsingi (70. Mareček), Fatai (46. Paixao). Trenér: Ščasný.
Sparta - Třinec 1:1 (1:0)
Branky: 20. Juliš - 78. Kamenčík.
Sparta I. poločas: Miller - Chvátal, Piško, Sulovský, Těžký - Kulhánek, Kitanovič, Jánoš, Shala, Konaté - Juliš.
Sparta II. poločas: Miller (68. Zavadil) - Čavoš, Matoušek, Hájek, Moravec - Hovorka, Šíma, Fernandez, Doupal, Jánoš - Juliš.
FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 86. Pázler.
Sestava Brna: Hladký - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra (73. D. Pospíšil), Zavadil, Lacko, Michal Škoda (68. Čtvrtníček) - Zoubele - Chrien. Trenér: Kotal.
FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 0:1 (0:1)
Branka: 43. Brigant.
Sestava Brna: Doležal - Fall, Malík, Šural, Lutonský - Moukanza, Weber, Pospíšil - Čtvrtníček, Brigant, Klán. Trenér: Kotal.
Mladá Boleslav - Targu Mures 0:2 (0:2)
Branky: 11. a 20. Brandan.
Ml. Boleslav I. poločas: Šeda - Kysela, Kúdela, Křapka, Mendy - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera, Bartl - Chramosta.
Ml. Boleslav II. poločas: Veselovský - Bořil, Vraštil, Šisler, Koch - Milla, Malpon - Štohanzl, Chramosta (61. Pajer), Fabián - Klobása. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: