Hlavní obsah

Fotbalisty Jablonce posílil ruský obránce Karavajev

Aktualizováno

Fotbalisty Jablonce posílil ruský obránce Vjačeslav Karavajev. Pravý bek, který v minulém ročníku působil v pražské Dukle, bude v severočeském celku rok hostovat z CSKA Moskva. Brankář Michal Bárta pak v nadcházející sezóně doplní stávající gólmanskou dvojici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev (vpravo) přestoupil do Jablonce.

Článek

Dvacetiletý Karavajev patřil v Dukle ke stabilním hráčům základní sestavy a nastoupil v 29 z 30 kol minulé sezony. "Jsem rád, že jsem teď v Jablonci. Je to velmi silný tým. Chtěl bych se prosadit a dostat se do sestavy. Důležité pro mě je sbírat zkušenosti. Věřím, že budu ještě silnější, než jsem byl v minulé sezóně," uvedl Karavajev.

V Jablonci se potká s dalšími novými posilami Tomášem Wágnerem a Stanislavem Teclem, proti nimž předloni nastoupil v Plzni v závěrečném duelu základní skupiny Ligy mistrů. Právě Wágner tehdy rozhodl v poslední minutě o výhře Viktorie nad CSKA 2:1 a postupu. "Na ten zápas nevzpomínám v dobrém," podotkl Karavajev.

Pětadvacetiletý brankář Bárta míří do Jablonce, třetího týmu minulého ročníku první ligy, z Olomouce. "Michal přichází jako doplnění týmu brankářů ke stávající dvojici Vlasta Hrubý, Michal Špit. Potřebovali jsme ještě jednoho brankáře do týmu a Michal byl jedním z vytypovaných hráčů," uvedl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Bárta zatím v lize odchytal 25 utkání, všechna v dresu Baníku Ostrava. V uplynulé sezoně pomohl Olomouci k návratu do nejvyšší soutěže. Nyní ho s Jabloncem čeká kvalifikace Evropské ligy.

"Je to pro mě určitě krok dopředu a je to obrovská výzva se tady poprat o místo. Bylo příjemné, že celý realizační tým čekal na můj příjezd. Určitě budu chtít pracovat na sto procent a prosadit se," řekl pro jablonecké internetové stránky Bárta.

Reklama