Hlavní obsah

Limberský vozí spoluhráče. Jsme tu už jako doma, libuje si Petržela pod alpskými velikány

Westendorf

Slunce pálí jako na Riviéře, teploměr ukazuje hodně přes třicet. Brány fotbalového areálu v rakouském Westendorfu opouští golfové vozítko, za volantem David Limberský, vedle něj Ondřej Vaněk s Janem Kopicem. Řidič na rozpáleném asfaltu na rozlehlém parkovišti obkrouží dvě kola, pokyne rukou a vzápětí s posádkou zamíří k nedalekému hotelu. „Servus," zdraví usměvavý trojlístek kolemjdoucí, přitom ho předjede několik spoluhráčů na kolech.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva) Jan Kopic, Ondřej Vaněk a David Limberský v golfovém vozítku během soustředění.

Článek

Herní soustředění fotbalistů Viktorie Plzeň běží na plné obrátky. Český mistr si k přípravě na novou sezónu, v jejímž úvodu vstoupí do bojů o prestižní Ligu mistrů, popáté v řadě vybral malebné městečko nedaleko Kitzbühelu. „Jsme tady už jako doma, známe dokonale všechna zákoutí, víme, kam máme jít, i kam nemáme," culí se záložník Milan Petržela.

Pohled na parádně střižený trávník a panoráma Alp potlačí i nepříjemný pocit z dlouhotrvajícího velkého vedra, které od příjezdu plzeňské výpravy (1. července) ve Westendorfu panovalo.

„Taková horka tady nepamatuju, v tomhle regionu je teď prý nejtepleji z celého Rakouska. Ale je tady báječně, stačí se rozhlédnout kolem," utrousí sportovní sekretář Miroslav Jedlička ještě než přišla úleva v podobě ochlazení. Kouč Miroslav Koubek uzpůsobil program, dopolední tréninky začínají o půl desáté, odpolední fáze až v šest hodin, kdy už žhnoucí slunce pohltí vysoké kitzbühelské masívy.

„Vedro mi strašně vadí, jsem typ, který se hned spálí, vyhledávám stín," stěžuje si záložník Ondřej Vaněk. Ale dočkal se změny, dnes teploty spadly ke dvacítce.

Reklama

Související témata: