Hlavní obsah

Koubek chtěl z Hradce pryč, aby nezakrněl

Praha

Bláznivé léto prožívá fotbalový brankář Tomáš Koubek. Nejprve sestoupil s Hradcem Králové z nejvyšší soutěže, pak musel i přes dobré výkony překousnout vyřazení Česka v základní skupině ME hráčů do 21 let, aby se ve čtvrtek stal hráčem Sparty. Už v pátek se však hlásil v šatně Liberce, kde bude rok hostovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Koubek během několika hodin dvakrát měnil klubové barvy.

Článek

„Cítil jsem, že zůstat v Hradci a chytat ve druhé lize by znamenalo krok o dva tři roky zpátky, což jsem nechtěl. Po šampionátu se řešilo, kde bych mohl působit v lize a ideálně i v evropských pohárech. Vyšlo to dokonale," rozplývá se 22letý gólman.

Na červnovém turnaji mladíků byl českou jedničkou a při troše trpělivosti mohl přestoupit do zahraničí. „Jenže v cizině se transfery teprve rozjíždějí. Nechtěl jsem si drbat hlavu, že jsem čekal na nabídku, a pak jsem musel zůstat v Hradci. Hledal jsem něco, abych se mohl rozvíjet. Takže při nabídce Sparty nebyl na otálení prostor," líčí Koubek.

Vousů se zbavit nechce

Po ME měl pár dnů volna, jenže místo dovolené zůstal doma s chřipkou. V pondělí se zapojil do tréninku v Hradci, nicméně od soboty tušil, že dres Východočechů už neoblékne. „V neděli byla první schůzka. A na rovinu bylo řečeno, že první rok půjdu na hostování. Proto je kontrakt čtyřletý," říká Koubek.

„Na Letné jsou brankářské pozice jasně dané. Věřím, že za rok budu pro Spartu připravený líp," těší se na působení v dresu Liberce, kde už včera trénoval. „Všichni měli připomínky na můj plnovous. Trenér se smál, že jestli se neoholím, tak mě nechce. Bylo by mi líto odstranit vousy, které jsem si nechal růst od listopadu," směje se Koubek.

Právě se Severočechy se Hradec přetahoval v minulé sezóně o místo mezi elitou. „Slovan nepatří ke dnu. Kluci se zvedli a ještě vyhráli domácí pohár, což je obdivuhodné," připomíná Koubek triumf nad Jabloncem, díky němuž se v případě pozice liberecké jedničky dočká příští sobotu bitvy o Superpohár a duelů v předkolech Evropské ligy.

Reklama

Související témata: