Hlavní obsah

Sparta - Vitesse 1:1Sparta na závěr soustředění remizovala s Arnhemem, Slovácko s Eindhovenem

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty zakončili herní soustředění remízou 1:1 s nizozemským Arnhemem a z Rakouska odjíždějí s bilancí dvou výher a jednoho nerozhodného výsledku. Gól letenského týmu vstřelil v závěru první půle Ladislav Krejčí. V dalších úterních přátelských duelech se Slovácko rozešlo smírně s FC Eindhoven 2:2 a nováček ze Zlína porazil Kroměříž 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Ladislav Krejčí.

Článek

Sparta v Rakousku porazila bulharský Ludogorec Razgrad 1:0 a pak rozdrtila rakouský Ried 8:1, ale proti pátému celku uplynulé sezóny nizozemské ligy jí nevyšel úvod. Už ve druhé minutě totiž v Gallneukirchenu otevřel skóre pohotovou hlavičkou útočník Dauda.

Pražané si vypracovali velké šance, ale Portugalce Paixaa dvakrát vychytal gólman Room. Vyrovnat se povedlo až minutu před pauzou. Frýdek vzal míč obránci a před opuštěnou brankou našel zcela volného Krejčího.

Sparta byla v pozměněné sestavě aktivní i ve druhém poločase, kdy se dostali do zakončení Konaté i Litsingi, ale hráči Vitesse už podruhé neinkasovali a sami měli několik možností ke skórování. Svěřenci Zdeňka Ščasného navíc posledních pět minut dohrávali bez vyloučeného Dočkala.

Sparťané sehrají ligovou generálku v sobotu od 14 hodin na hřišti třetiligové německé Chotěbuzi.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - Vitesse Arnhem 1:1 (1:1)
Branky: 43. Krejčí - 2. Dauda. ČK: 85. Dočkal (Sparta).
Sparta I. poločas: Bičík - Vácha, Costa, Polom - Steinhöfer, Hušbauer, Matějovský, Dočkal, Frýdek - Paixao, Krejčí.
Sparta II: poločas: Miller - Brabec, Costa, Hybš - Steinhöfer, Matějovský (80. Juliš), Vácha, Dočkal, Frýdek - Litsingi, Konaté. Trenér: Ščasný.
Slovácko - FC Eindhoven 2:2 (0:1)
Branky Slovácka: 60. Valenta, 81. Havlík.
Sestava Slovácka: Daněk - Šíša (73. Šimko), Hofmann (45. Košút), T. Rada (60. Simerský), Reinberk (60. Prajza) - Hlúpik (60. Galuška), Šumulikoski (60. Sadílek), Valenta (60. Havlík), Daníček, Civič (60. Kerbr) - Diviš (60. Kovář). Trenér: Habanec.
Fastav Zlín - HS Kroměříž 2:0 (2:0)
Branky: 10. Železník, 22. Poznar.
Sestava Zlína: Holý - Pazdera (46. Malý), Jugas (46. Hubáček), Hájek (65. Hlobil), Matějov (46. Benčík) - Koreš (46. Kopečný), Kuzma (46. Motal), Janíček, Bartolomeu (46. Blanař) - Železník (46. Jordan), Poznar (46. Červenka). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: