Hlavní obsah

Tobiáš ví, jak nahradit opory

Příbram

Zeman, Fillo a Matějů, tři kvalitní fotbalisté, kteří v létě opustili Příbram. Kouč Pavel Tobiáš však ví, kdo je nahradí. Páté místo z úspěšného jarního finiše neslibuje, ale bojům o záchranu by se měl příbramský tým vyhnout.

Foto: fkpribram.cz

Útočník Roman Bednář v dresu Příbrami. Zůstane i na podzim?

Článek

„Na kraji obrany místo Matějů nastupuje dorostenec Rys, takže mladého nahradil jiný talent. Příbramský dorost vyhrál s velkým náskokem ligu, juniorka byla druhá, máme kam sáhnout a mladí znovu dostanou příležitost. Dobře si vede také další odchovanec Barák. Na Fillově místě hrál už na jaře některé zápasy Suchan. Nejtěžší bude najít rovnocennou náhradu za Zemana. Zkoušíme tam Štípka s Končalem, je tu také velmi kvalitní Rezek. Defenzívu vyztuží zkušený Dosoudil. Nebojím se toho," zdůraznil Tobiáš s tím, že mužstvo by mělo pokračovat v nastoupené cestě a hrát v horní polovině tabulky.

Tomu odpovídala i letní příprava. „Především jsme stihli dobře potrénovat a vydařilo se i soustředění v Rakousku. Hráli jsme se silnými soupeři. Teď už budeme ladit na první ligový zápas. O sestavě pro úvod podzimu mám vcelku jasno. Vycházím ze základu, který výborně odehrál jaro. Zkoušeli jsme různé varianty, zapracovávali nové hráče, o nichž jsem už mluvil. V této době zvažuji už jen obsazení jednoho postu, ale to se dozvědí nejdřív hráči," konstatoval kouč.

Chce udržet Hrušku i Bednáře

Největší radost mu ale dělá kvarteto gólmanů. „Je pravda, že tolik kvalitních brankářů jsem za svoji trenérskou kariéru v mužstvu neměl. Vedle Hrušky tu jsou Švenger, zotavující se Boháč a mladý Kočí," liboval si. Hruška, který se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi, by měl být jedničkou. Pokud by přeci jenom přišla zajímavá nabídka, zaujal by tuto pozici Švenger. „Věřím, že Hruška zůstane, počítám s ním," zdůraznil s tím, že šéf klubu Jaroslav Starka to ví.

V přípravě střílel góly stejně jako na jaře Bednář, hostující ze Sparty. I on by měl u Litavky zůstat. „Hraje dobře, dává góly stejně jako na jaře. Věřím, že nám na podzim zase pomůže. Šéf klubu Jaroslav Starka na tom pracuje a je optimista," netajil svoje přání a víru kouč.

Přeci jenom by rád přivítal ještě nějaké posily. „Snad ještě jednoho dva hráče, raději zkušenější. Máme hodně mladých, ale těch ostřílených je přeci jenom v mužstvu na dlouhodobou soutěž málo," přiznal Tobiáš.

Reklama

Související témata: