Hlavní obsah

Liberec se do trháku hnal nesměle, v Příbrami urval jen bod

Václav ProcházkaPrávo

Nesměle se fotbalisté Liberce drali do trháku. Mohli vést ligu o pět bodů, po remíze 2:2 v Příbrami v pondělní dohrávce 12. kola fotbalové ligy mají k dobru na nejbližšího pronásledovatele jen tři. Ač vedli, nakonec doháněli jednogólové manko. Druhé Teplice mají přes víkendové klopýtnutí s Ostravou Liberec stále na dostřel. Příbrami bod stačil k uhájení páté pozice a domácí neporazitelnosti.

Článek

"Dali jsme gól a mysleli si že to půjde samo," posteskl si kapitán hostů Tomáš Janů. Jeho tým záhy skóroval, nepotřeboval na to ani moc šancí. Hološko v jedné z prvních nebezpečnějších situací posílal lob za brankáře Pařízka a Holenda dotlačil v 21. minutě míč do domácí sítě.

Kapitánova chyba ale záhy dovedla Příbram k vyrovnání. Janů riskoval a špatně zahrál k vlastnímu brankáři Čechovi, kterého pak pohodlně překonal Stracený. "Nedomluvili se, šajtlí jsem to dal na zadní tyč," líčil Luděk Stracený v chladném večeru, zatímco protřelý matador z liberecké obrany se kál.

"S Ostravou se mi před časem taky povedl pořádný kiks, ale tohle se mi ještě nestalo. A ze standardky za minutu přišel další gól, těžko jsme se z bleskového obratu dostávali," přiznal Janů, kdysi též hráč Příbrami. Ví už, jaké to je být v týmu, který směřuje k titulu. Liberec dokázal v roce 2002 vystoupat až k ligovému prvenství. Jakoby teď ale možnost úniku Severočechy svazovala. "Ale ne, soutěž je dlouhá, nemysleli jsme na to. A hlavně Příbram je těžký soupeř," přemítal Janů.

Ve druhé půli se Severočeši nadechli k sevření protivníka. Ten dlouho odolával. "Hráli jsme po půli disciplinovaně, soupeře jsme pustili do jediné gólové šance, a to rozhodlo. Omluvou může být naše vyloženě poslepovaná záloha. Bez Riegla a Otepky se s tím statečně poprala," liboval si domácí kouč Pavel Tobiáš, jemuž chyběla dvojice potrestaných hráčů, kteří obstarali v sezóně osm gólů, téměř polovinu příbramské střelecké produkce. "S ,Otepem" si to dáváme naslepo, chyběl mě i celému mužstvu, ale bod se soupeřem, jako je Liberec, bereme," pravil Stracený.

Spokojen odjížděl od Litavky kouč hostů Vítězslav Lavička. "Defenziva sice neodvedla standardní výkon, ale po přeskupení ve druhé půli mužstvo šlo za tím, aby s výsledkem něco udělalo. Chtěli jsme víc než bod, ale nakonec ho beru, po zranění se navíc slibně vrátil Zbyněk Pospěch," uvedl trenér vedoucího týmu tabulky, na který čeká v příštím kole Slavia, jeden z vážných pronásledovatelů. A při výpadcích Sparty možná vůbec nejtěžší rival. "To bude klíčový zápas," cítil Janů další šanci svého týmu na trhák.

Reklama

Související témata: