Hlavní obsah

Bohemians získali další posilu. Góly má střílet vytáhlý mladík ze Šachtaru Doněck

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty Bohemians Praha 1905 posílil ukrajinský útočník Leonid Akulinin, který přichází jako volný hráč ze Šachtaru Doněck. S vršovickým celkem podepsal smlouvu na 2,5 roku. Bohemians o tom informují na svém webu. Dvaadvacetiletý vytáhlý mladík má na kontě 11 startů za ukrajinskou reprezentaci do 21 let. V Šachtaru prošel mládežnickými výběry, do prvního týmu se však v konkurenci brazilských útočníků výrazněji neprosadil. V minulé sezóně hrál zejména za juniorský celek působící v třetí nejvyšší ukrajinské lize.

Foto: bohemians.cz - PJml.

Leonid Akulinin přestupuje do Bohemians.

Článek

Učinil krok, který dlouho zvažoval. „Na počátku to bylo těžké rozhodnutí, přicházím z velkého klubu do ciziny. Po seznámení s mužstvem neberu Bohemku jen jako nový klub, ale jako novou rodinu. Atmosféru tady považuji za přátelskou," líčí Leonid Akulinin pro klubové stránky.

Klokani ho nalákali také na pověstnou atmosféru v Ďolíčku. „Těším se, že na utkání přijde hodně lidí. Bude to vzájemně motivující. Přišel jsem jako útočník, takže musím poctivě pracovat a dávat góly, to je můj úkol," říká posila z Ukrajiny.

„Slyšel jsem, že v Bohemce nevítězí peníze, ale srdce. Chci se ukázat v co nejlepším světle!" ujišťuje Akulinin.

„Věříme, že vzhledem k jeho věku, a že když k nám přichází z velkého klubu, se u nás rychle zabydlí a bude pro nás přínosem. Pro naši ofenzivní sílu je to typologicky hráč, kterého jsme potřebovali," věří ředitel klubu Ladislav Valášek.

„Před sezónou bylo prioritou sehnat útočníka. Na hostování přišel Patrik Schick ze Sparty, nyní jsme získali k Matúšovi Mikušovi dalšího kmenového hráče ze Šachtaru Doněck," dodává Valášek.

Reklama

Související témata: