Hlavní obsah

Dukla má skalp tří mistrů. V nové sezóně chce blíž k pohárové Evropě

Praha

Fotbalová Dukla Praha hodlá v nové ligové sezóně v tabulce poskočit zase o krok výš, to znamená atakovat příčky, které umožňují účast v kvalifikaci evropských pohárů. „Byli jsme třikrát šestí, jednou sedmí. Měli bychom udělat zase krůček výš,“ řekl ve středu na setkání s novináři výkonný ředitel Dukly Michal Šrámek.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Dukly Praha se radují z gólu do sítě Celticu Glasgow v přípravném duelu.

Článek

Souhlasí s ním i šéf a majitel klubu Bohumil Paukner, ale... „Dukla má slavnou minulost. Jedna věc je do pohárů se dostat a druhá v nich obstát. Nechtěli bychom si pokazit renomé. Naším cílem je atakovat příčky, které postup umožní, ale neříkáme, že to musí být. Výhledově ovšem ano."

Skalp tří mistrů

Dukle se v přípravě dařilo. Porazila tři mistry svých zemí, prohrála jen jednou. „Porazili jsme Trenčín, Celtic na jeho trávníku i účastníka Ligy mistrů řecký Olympiakos. Porazit Celtic na jeho trávníku, to je cenné, od té doby neprohrál. Olympiakos sice hrál svůj první zápas v přípravě, ale i toho si vážíme," vyzdvihl nejlepší výsledky kouč Luboš Kozel.

Přípravu ale na Julisce nepřeceňují. „I když byla nejúspěšnější od návratu do nejvyšší soutěže," připomněl sportovní ředitel Günter Bittengel.

„Ale všechno ukáže až liga. Příprava může hráčům zdravě pozvednout sebevědomí, ale v sobotu začínáme na Slovácku a dobré výsledky budou zapomenuty. Může se stát, že nechytneme začátek soutěže a bude zle. Ušili jsme si na sebe těmi výsledky bič. Věřím, že vstup do ligy zvládneme, i když máme hodně obtížný los. Začínáme na Slovácku, pak máme doma Plzeň," zdůraznil Kozel. „S přípravou jsem spokojený hlavně proto, že jsme podávali dobré výkony a nikdo se vážně nezranil, až teď řešíme dva drobnější problémy," dodal.

Budou silnější

Před rokem došlo v Dukle k zemětřesení, kádr se výrazně změnil. „Jsem rád, že tentokrát zůstal prakticky pohromadě a mohli jsme zkoušet i další varianty, posunout se dál. Dokonce jsme získali dvě posily. Chorvatský obránce Jurendič má na to, aby hrál v základu. Srbský záložník Miloševič je použitelný na více postech, ale musí dohnat kondiční manko, s nímž přišel. Pro mě jsou posilami i Krmenčík, Néstor, Vrzal a Koval, kteří na jaře pro zranění chyběli. Budeme silnější a uděláme všechno proto, aby naše hra byla lepší a bojovali jsme o vyšší příčky," dodal kouč.

Ze základního kádru odešli jen obránci Karavajev a Polom. Krmenčík s Přikrylem zůstali na hostování. Ředitel Šrámek naznačil, že některé „menší" příchody jsou možné.

Šéf klubu naznačil, že si hodlá pohlídat hospodaření, čímž nechtěl říct, že by se na Julisce rozhazovalo. „Náš rozpočet rozhodně není malý," zdůraznil Paukner. Šrámek uvedl, že osvětlení, které loni na podzim několikrát selhalo, by mělo být v pořádku, ale fotbalová Dukla jeho rekonstrukci neovlivní, protože stadión patří armádě. Na úvodní domácí zápas ve druhém kole s Plzní už bude k dispozici rodinné vstupné a Dukla se rozloučí minutou ticha s nedávno zesnulými legendami - Josefem Masopustem a dlouholetým lékařem Břetislavem Minářem.

Reklama

Související témata: