Hlavní obsah

Liberec má zpátky svého Ramba. Rabušic vyfasoval Nezmarovu sedmičku

Liberec
Aktualizováno

Rambo se jim zase vrátil a teď budou u Nisy doufat, že se zase dostane do patřičné ráže. Fotbalový útočník Michael Rabušic znovu oblékne po 18 měsících dres Liberce. Populární Rambo, který má na svém kontě i tři starty za národní tým, do Slovanu přichází z Itálie na roční hostování. Klub o tom informuje na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Michael Rabušic (uprostřed) děkuje po utkání s Curychem fanouškům.

Článek

Odcházel v nejlepším. Slovan právě slavil senzační postup do jarní části Evropské ligy, při bujarém návratu z Portugalska se Michael Rabušic chopil palubního mikrofónu a bavil celé letadlo. Důrazný pracovitý útočník došel až do reprezentace a vábění Itálie neodolal.

V Hellasu Verona, jemuž nadále patří, ovšem díru do světa neudělal. Minulou sezónu strávil na hostování v Perugii a Crotone. V Liberci by se měl znovu nastartovat. Rabušic podepsal roční hostování pod Ještědem v úterý odpoledne a na uvítanou dostal dres s číslem 7, se kterým hrával současný sportovní ředitel Jan Nezmar. Právě on se výraznou měrou podílel na příchodu urostlého útočníka, který si v české lize připsal 130 zápasů a 33 gólů.

"V Itálii mi řekli, že s nimi do přípravy nenastupuji, a nabídli mi nějaké kluby, kam bych mohl jít. Finančně to sice možná bylo zajímavější, ale já zkrátka řekl, že chci do Liberce a opět se porvat o poháry. Minule to tu byl prakticky svátek, a většina hráčů se tím také vykopala ven – moc jich tady nezůstalo. Byl bych rád, kdyby se nám něco podobného povedlo znovu," říká Rabušic v rozhovoru pro klubové stránky.

Kanonýr Toni příliš velkým konkurentem

Italskou anabázi nepovažuje za ideální. "Přišel jsem tam s tím, že se budu půl roku učit. Luca Toni pak měl ukončit kariéru, ale bohužel pro mě a naštěstí pro Veronu nastřílel tehdy asi osmnáct gólů a podepsal další smlouvu. Já se stěhoval na hostování a Luca se stal zase nejlepším střelcem italské ligy. Přes to zkrátka nejede vlak. Nechtěl jsem se zase potulovat po druhé lize, potřebuji hrát, a jakmile jsem slyšel o zájmu Slovanu, byl jsem rozhodnutý."

Angažováním Rabušice ale vzhledem k rozsáhlé marodce snaha Slovanu o rozšíření kádru nekončí. S mužstvem trénuje slovenský záložník Martin Juhar, který skončil ve Slavii, a další středopolař Jan Moravec, naposledy hráč Bohemians 1905. O jejich působení se jedná.

Reklama

Související témata: