Hlavní obsah

Vavrušku čeká teplický debut. Rád by ještě zvýšil konkurenci ve středu obrany

Teplice

Tepličtí fotbalisté se už naplno koncentrují na premiéru v nadcházejícím prvoligovém ročníku, kterou absolvují na domácí půdě se Sigmou Olomouc v sobotu od 20:15 hodin. „Byť k nám přijede vítěz druhé ligy, v žádném případě jej nepovažuji za nováčka nejvyšší soutěže. Je to stabilní mužstvo prvoligových parametrů a jejich roční působení o třídu níž beru jen jako exces,“ prohlásil trenér Severočechů David Vavruška na adresu nejbližšího soupeře.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kouč Teplic David Vavruška sleduje své svěřence na tréninku.

Článek

Dvaačtyřicetiletého kouče čeká debut na teplické lavičce v soutěžním zápase. Naposledy Vavruška působil v Liberci, který přivedl k zisku Poháru FAČR a zachránil v první lize.

„V lize jsou všechna utkání těžká a každý může porazit každého. Očekáváme ambiciózní celek, který návratem mezi elitu získal sebevědomí. Ze svého týmu mám ale pozitivní pocit a věřím, že bude vypadat velmi dobře. Jsem o tom přesvědčen, protože hráče vidím denně, když s nimi pracuji," tvrdil teplický kouč.

Na poslední chvíli kádr opustil útočník Martin Jindráček, který se sice zotavil ze zranění, ale potřebuje herní k praxi k nabrání formy. „Ideální by bylo, aby odehrál patnáct zápasů v řadě, což se mu v Teplicích nedá garantovat," řekl Vavruška o hráči, který bude hostovat v druholigovém Vyšehradě.

„Pokud by došlo k další změně, tak jedině tím způsobem, že jeden příchod do mužstva by znamenal současně odchod jiného hráče směrem ven z klubu. Kádr už nebudeme nafukovat, necháme to, jak to je," uvedl trenér.

Pecháček se vrátil z Udine

Zajímavostí je návrat dvacetiletého záložníka Michala Pecháčka z italského Udine. V něm se nedostal do sestavy a klub pro něj hledal tým, kde by mohl hrát. Italové se obrátili se na Teplice, kam se tedy vrátil na roční hostování. „Po zranění trénuje individuálně a připravuje se na zapojení do procesu s áčkem," upřesnil Vavruška aktuální situaci hráče, jehož Teplice loni koupily z pražské Slavie a obratem jej prodaly do Udine.

Trenér by si přál ještě vylepšit herní jistotu ve středu obrany. „Není to tak, že řešíme stopery, ale oproti jiným postům nám na těchto místech chybí větší konkurenční prostředí," naznačil kouč, kde vidí prostor ke zvýšení údernosti týmu.

Teplice v létě posílili obránci Mahamadou Dramé z Beziers (Francie), Patrik Dressler z Viktorie Žižkov, Vojtěch Novotný ze Slovanu Liberec, záložníci Radim Breite z Varnsdorfu, Martin Fillo z Viktorie Plzeň, Michal Pecháček na hostování z Udine (Itálie), útočník Elvis Bratanovič se vrátil z hostování v Bohemians Praha 1905.

Reklama

Související témata: